Recept: slabootjes met reuzengarnalen, noedels & huisgemaakte satésaus

Recipes
recept slabootjes, garnalen, foolproof vis
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
25.07.2022

Deze kleine slabootjes zijn een leuk en origineel borrelhapje of voorafje. Ze zijn geïnspireerd op Vietnamese zomerrolletjes, maar zijn veel eenvoudiger te bereiden, met toch dezelfde heerlijke smaken. Perfect om op een warme dag met een koud drankje te serveren.

Recept: slabootjes met reuzengarnalen, noedels & huisgemaakte satésaus

Dit recept komt uit Foolproof Vis van Libby Silbermann. In dit boek vind je 60 foolproof recepten voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Deze heerlijke recepten kun je makkelijk en zonder stress bereiden, zodat je er telkens
op terug kunt vallen. Denk bijvoorbeeld aan een snelle makreelpaté, kruidige kabeljauw-goujons en Spaanse paella. Probeer je vis altijd van een duurzame leverancier te kopen.

Recept: slabootjes met reuzegarnalen

Ingrediënten voor 4 personen

100 g vermicellinoedels
2 el sesamolie
1 el honing
5 cm verse gemberwortel, geschild, geraspt
1 el sesamzaad
geraspte schil van 1 biologische limoen
150 g rauwe, gepelde reuzengarnalen
2 kropjes babyromainesla
1⁄2 komkommer, in luciferreepjes
handje Thais basilicum, alleen de blaadjes
handje munt, alleen de blaadjes
40 g gebakken uitjes
1 chilipeper, fijngesneden

Voor de satésaus

3 el gladde pindakaas
1 el sojasaus
1 tl vloeibare honing
sap van 1⁄2 limoen
1 tl sriracha
1 tl kerriepoeder
170 ml kokosmelk

Zo maak je het

  • Begin met het koken van de vermicellinoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud water. Doe ze in een kom en meng ze met 1 eetlepel sesamolie (dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven).
  • Klop in een kommetje de ingrediënten voor de satésaus door elkaar en zet apart. Trek de blaadjes van de romainesla los zodat je kleine ‘bootjes’ hebt die je kunt vullen.
  • Meng in een andere kleine kom de honing, gember, sesamzaadjes, limoenschil en de resterende eetlepel sesamolie. Voeg dan de garnalen toe en schep om tot ze gelijkmatig met het honingmengsel bedekt zijn. Verhit een koekenpan op matig vuur, voeg de garnalen toe en bak ze circa 2 minuten aan elke kant. Ze kleuren roze als ze gaar zijn en krijgen een goudkleurig glazuurlaagje door de honing. Haal ze uit de pan.
  • Je kunt nu alles samenstellen: vul de slabootjes achtereenvolgens met de noedels, garnalen, komkommer, verse kruiden en krokante uitjes. Sprenkel de satésaus erover, bestrooi met de fijngesneden rode chilipeper en dien op.

Nieuw! Yoga Nidra & Slaap Pakket

Jouw gids naar je diepste slaap ooit
Bestel nu! Holistik Slaap Pakket Diepste slaap ooit
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.