Deze kleine slabootjes zijn een leuk en origineel borrelhapje of voorafje. Ze zijn geïnspireerd op Vietnamese zomerrolletjes, maar zijn veel eenvoudiger te bereiden, met toch dezelfde heerlijke smaken. Perfect om op een warme dag met een koud drankje te serveren.
Recept: slabootjes met reuzengarnalen, noedels & huisgemaakte satésaus
Dit recept komt uit Foolproof Vis van Libby Silbermann. In dit boek vind je 60 foolproof recepten voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Deze heerlijke recepten kun je makkelijk en zonder stress bereiden, zodat je er telkens
op terug kunt vallen. Denk bijvoorbeeld aan een snelle makreelpaté, kruidige kabeljauw-goujons en Spaanse paella. Probeer je vis altijd van een duurzame leverancier te kopen.
Recept: slabootjes met reuzegarnalen
Ingrediënten voor 4 personen
100 g vermicellinoedels
2 el sesamolie
1 el honing
5 cm verse gemberwortel, geschild, geraspt
1 el sesamzaad
geraspte schil van 1 biologische limoen
150 g rauwe, gepelde reuzengarnalen
2 kropjes babyromainesla
1⁄2 komkommer, in luciferreepjes
handje Thais basilicum, alleen de blaadjes
handje munt, alleen de blaadjes
40 g gebakken uitjes
1 chilipeper, fijngesneden
Voor de satésaus
3 el gladde pindakaas
1 el sojasaus
1 tl vloeibare honing
sap van 1⁄2 limoen
1 tl sriracha
1 tl kerriepoeder
170 ml kokosmelk
Zo maak je het
- Begin met het koken van de vermicellinoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud water. Doe ze in een kom en meng ze met 1 eetlepel sesamolie (dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven).
- Klop in een kommetje de ingrediënten voor de satésaus door elkaar en zet apart. Trek de blaadjes van de romainesla los zodat je kleine ‘bootjes’ hebt die je kunt vullen.
- Meng in een andere kleine kom de honing, gember, sesamzaadjes, limoenschil en de resterende eetlepel sesamolie. Voeg dan de garnalen toe en schep om tot ze gelijkmatig met het honingmengsel bedekt zijn. Verhit een koekenpan op matig vuur, voeg de garnalen toe en bak ze circa 2 minuten aan elke kant. Ze kleuren roze als ze gaar zijn en krijgen een goudkleurig glazuurlaagje door de honing. Haal ze uit de pan.
- Je kunt nu alles samenstellen: vul de slabootjes achtereenvolgens met de noedels, garnalen, komkommer, verse kruiden en krokante uitjes. Sprenkel de satésaus erover, bestrooi met de fijngesneden rode chilipeper en dien op.
Yoga Nidra & Slaap pakket
- Een 86 pagina dik dossier
- Een uitgebreide chronotype test
- 90 minuten Nidra meditaties