Overweeg je om (wat vaker) plantaardig te eten? Dan hebben we het perfecte kookboek voor jou: Easy Vegan. Deze fonkelnieuwe kitchenbible is geschreven door Sanne van Rooij van Living the green life. In Easy Vegan laat ze je zien hoe je met een plantbased lifestyle heerlijk en healthy kunt eten. Kijk maar eens naar deze American pancakes.
Recept uit Easy Vegan: American pancakes
Je kent ze vast wel, die heerlijke dikke, American pancakes. Het ideale comfort food voor een herfstachtig weekend. Sanne heeft een overheerlijke vegan variant opgenomen in haar nieuwste kookboek Easy Vegan. Wat deze pannenkoeken zo bijzonder maakt? Ze zijn super fluffy! Het geheim zit ‘m in een mix van baking soda en appelciderazijn. Vanaf nu allemaal aan de American pancakes dus!
Ingrediënten voor 2 personen
1 cup (glutenvrij) meel
1 el kokosbloesemsuiker
1 el bakpoeder
1 cup amandelmelk
2 el plantaardige olie
snuf zout
1 tl appelciderazijn
1 tl baking soda
1 el bakolie
Topping
Banaan, bosbessen, cacao nibs en een el siroop
Tools
Grote koekenpan
Allergenen
Vegan, glutenvrij, sojavrij
Bereiding American pancakes
Doe alle ingrediënten, behalve de appelciderazijn en baking soda, in een grote kom en roer door elkaar. Schep een theelepel baking soda op het beslag, gevolgd door de appelciderazijn. Het gaat bubbelen, niet schrikken, dit hoort!
Roer daarna door de rest van het beslag. Verwarm de bakolie in de pan en schep twee eetlepels beslag in de pan. Bak twee minuten en draai daarna om, bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op en versier met banaan en aardbei. Kruip vervolgens weer lekker je bed in want het is weekend!
Easy Vegan boek
Het kookboek Easy Vegan is verkrijgbaar vanaf 26 september en kost €20. Je kunt nu al een exemplaar reserveren via Bol.com.