Snel Arabisch recept: gevuld Turks brood met feta en spinazie

Recipes

Amber Biemans
08.04.2021

In zijn kookboek Snel Arabisch neemt Chef Mounir Toub je mee naar de rijke Arabische keuken; van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat smaakvolle en snelle gerechten voor doordeweeks, maar ook uitgebreidere varianten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op dit gevulde Turkse brood met feta en spinazie. Het recept vind je hieronder. 

Snel Arabisch recept: gevuld Turks brood met feta en spinazie

Mounir: “Bij een Marokkaanse tajine (stoofpot) eet ik bijna altijd Marokkaans brood. Maar als ik geen tijd heb om het te bakken, kies ik voor Turks brood, dat je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Voor dit gerecht doe ik het lekker even helemaal anders: ik stop de tajinevulling namelijk ín een Turks brood!”

Spinazie

Spinazie is een echte krachtpatser. Er zit onder andere ijzer, calcium en magnesium in. Bladspinazie is extreem rijk aan voedingsvezels en babyspinazie bevat behoorlijke hoeveelheden vitamine A, C, E en K. Spinazieblaadjes verhogen de natuurlijke weerstand en vergroten de lichamelijke prestaties. In dit recept zit maar liefst 750 gram verse spinazie.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Turks brood
  • 3-4 el hazelnoten, grof gehakt
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 750 g verse spinazie
  • zout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 200 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
  • 250 g feta of geitenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd een dakje van het Turks brood en hol het brood uit.
  • Meng de hazelnoten door de honing.
  • Verhit de olijfolie in een diepe wokpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3-4 minuten.
  • Voeg de spinazie beetje te beetje toe met een snufje zout en peper.
  • Schep om tot de spinazie is geslonken.
  • Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit (anders wordt het brood soppig).
  • Schep de spinazie in een kom om met de doperwten en feta of geitenkaas.
  • Vul het Turks brood met het spinazie-kaasmengsel.
  • Bestrooi met de honinghazelnoten en rooster het brood 8-10 minuten op een rooster in de oven.

Snel Arabisch, Mounir Toub, €24,99 via Bol.com. 

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.