Anti-griep recept: Creamy soep met wortel, kokosmelk en gember

Food
Creamy soep
karlijn visser

Karlijn Visser
07.11.2018

Snotteren, een lage weerstand, kriebelhoest: de griep komt in Nederland elk jaar voor gedurende de wintermaanden. Een gevarieerde en gezonde voeding draagt bij om je hiertegen te wapenen. Deze goddelijke creamy wortelsoep met kokos en gember helpt je daarbij. De lekkere dikke soep is klaar in 20 minuten met een verwarmende effect dat nog uren een na glow geeft. In dit artikel lees je welke 22 andere ingrediënten nog meer een weerstandsverhogend effect hebben. 

Anti-griep recept: Creamy soep met wortel, kokosmelk en gember

Gember zit vol antioxidanten, heeft een ontstekingsremmend effect en is ‘s werelds meest gebruikte natuurlijke medicijn. Zowel verse als gedroogde gember zit vol gezonde stoffen, maar verse gember wint het wel van de gedroogde variant. Naast ontstekingsremmend werkt gember ook goed bij maag- en darmklachten zoals misselijkheid, maagpijn en krampen. Ideaal dus om hier een flink stuk van in je soep te gooien :-). Benieuwd wat 6 maanden gemberthee drinken met je doet? Lees dan ook vooral dit artikel

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 400 gr gesneden wortelplakjes
  • 1 zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stukje verse gember
  • 1 limoen
  • 50 gr cashewnoten
  • 10 gr gladde peterselie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5gr Habesha’s Berbere Spice mix
  • 2 kleine baguettes

Bereidingswijze creamy wortelsoep met kokos en gember

1. Verwarm de oven voor op 200°C,  hetelucht/225°C. Snijd de wortels in plakjes. Schil en snijd de zoete aardappel in 1-2cm grote blokjes. Pel en hak de ui grof. Schil en hak de gember grof.
2. Verhit 1 el olie in een middelgrote kookpan op hoog vuur en bak de ui en gember 1- 2 min, breng op smaak met zout en peper.
3. Voeg dan de wortel, zoete aardappel, helft van de Habesha’s berbere spice mix, een snuf zout, de kokosmelk, een verkruimeld bouillonblokje en 200ml water toe. Laat op middelhoog vuur met een deksel afgedekt 15-18 min koken totdat de groenten gaar zijn.
4. Hak intussen de peterselie fijn. Meng de rest van de spice mix met 1 el olie en de cashewnoten. Rasp en halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in partjes.
5. Bak de baguettes in 8-10min goudbruin en knapperig in de oven. Doe tegelijkertijd de gemarineerde cashews in een kleine ovenschaal en rooster ze 6-8min in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de baguettes iets afkoelen en snijd ze in sneetjes.
6. Breng de soepgroenten met 1-2 tl limoensap op smaak en pureer alles net zo lang tot de soep de gewenste consistentie heeft, voeg eventueel wat meer water toe voor een dunnere soep en breng op smaak met meer zout en peper. Schep in kommen en garneer met de cashewnoten, limoenrasp en gehakte peterselie. Serveer de limoenpartjes en het brood erbij. Anti-griep gerechten toevoegen aan je maaltijdbox doe je via marleyspoon.nl/menu

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen