Zin in een frisse Aziatische maaltijd die toch lekker vullend is? Dit recept voor een mihoensalade met tofu van Chickslovefood is dan perfect. Bomvol plantaardige proteïne en aangevuld met gezonde koolhydraten, zodat je niet een uur later weer de voorraadkast induikt. En hij staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Tip: maakt heerlijke leftovers voor tijdens de lunch de volgende dag!
Recept: Aziatische mihoensalade met knapperige spicy tofu
Dit supersimpele maar heerlijke recept komt uit het tiende (!) kookboek van Chickslovefood. Deze dikke kookbijbel bevat in 12 hoofdstukken ál het lekkers dat Chickslovefood te bieden heeft. Van Skinny Six reuzeloempia’s tot Sinner Sunday chocolate chip tiramisu. En van de must have basisrecepten die je gewoon in je kookrepertoire moet hebben (denk aan hummus of pesto) tot makkelijke verjaardagshapjes of knallers die je serveert als je visite hebt. Kortom: als je dit boek hebt kun je, op welk moment dan ook, zorgeloos in de keuken staan. En dat is precies wat we nodig hebben in deze tijd.
Recept voor mihoensalade met spicy tofu
Nina & Elise van Chickslovefood: ‘We maken bij deze salade een Aziatische dressing van Sweet Chili Sauce en vissaus. Dit is echt een authentieke combinatie, net alsof je door een Thaise of Vietnamese foodcourt loopt. Echt waar, na dit gerecht wordt dit een terugkomende dressing op je menu, wedden?’ Wij staan in ieder geval te popelen deze salade te proberen…
Ingrediënten voor 2 personen
100 g mihoen
250 g tofu
2 el sojasaus
halve rode ui
2 blaadjes verse munt
1/3 komkommer
1 lente-ui
50 g taugé
75 g wortel julienne
75 g gemengde salade
1 handje verse koriander
1 teentje knoflook
halve limoen
3 el sweet chili sauce
1 el vissaus
1 flinke hand pinda’s
Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu samen met een snuf peper en zout zo’n 5 minuten aan.
- Besprenkel de tofu na het bakken met de sojasaus.
- Pel en snipper ondertussen de rode uit, snijd de munt fijn, de komkommer in dunne reepjes en de lente-ui in smalle ringetjes.
- Spoel de taugé kort af onder heet water.
- Meng ui, munt, komkommer, lente-ui en taugé met de wortel, mihoen, gemengde sla en koriander.
- Pers voor de dressing de knoflook fijn en pers het sap uit de limoen. Meng dit samen met de sweet chili sauce, vissaus en twee eetlepels water in een kom.
- Roer de dressing door de salade, verdeel de salade over twee borden en maak af met de pinda’s. Enjoy!