Ayurvedisch recept voor een stralende herfst: gele biet maissoep

Recipes
gelebiet maissoep
gelebiet maissoep


15.11.2019

Je blij en energiek voelen in de herfst- en wintermaanden? Dat is nog best een opgave. Maar toen wij het kookboek Holy happy belly van Bianca Fabrie en Simone van Rees ontdekten, gaf het ons een zetje in de goede richting. Dit boek is namelijk helemaal geïnspireerd op Ayurvedische principes, zodat jouw spijsvertering in de koude seizoenen beter functioneert en jij zo in balans blijft. Wij werden gelijk verliefd op deze gele biet maissoep. Dit soepje ziet er zo zonnig uit, dat je bijna vergeet dat we ons in het herfstseizoen bevinden.

Ayurvedisch recept: gele biet maissoep

holy happy bellyEen goede spijsvertering ligt aan de basis van een gezond lichaam en geest. En laat dat nu extra belangrijk zijn in de herfst en winter als onze weerstand wordt uitgedaagd. Daarom besloot Bianca Fabrie een toegankelijk kookboek te maken met lekkere vegetarische recepten volgens de seizoenen. Het staat vol verwarmende, aardende gerechten voor body en soul. Want door te eten volgens Ayurvedische principes, zul je merken dat je je beter voelt. En dan niet alleen vitaler, maar ook vrolijker.

Bietjes en mais

Deze gele bietsoep met knapperige mais is onze persoonlijke favoriet. En wist je dat bietjes goed zijn voor je bloed en lever? En dat is belangrijk, want je lever is in staat bloed te filteren en grote hoeveelheden afval die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid te verwijderen. Ook reguleren bietjes menstruatie en menopauze. Mais balanceert alle dosha’s, maar eet het met mate. Ook helpt het eten van mais bij urineweg- en blaasproblemen. Genoeg redenen dus om deze heerlijke gele biet maissoep zo snel mogelijk te maken!

Deze ingrediënten heb je nodig

→ voor 2-4 personen
→ glutenvrij

  • ghee (of sesamolie voor de vegan en lactosevrije optie)
  • 1 tl gemalen komijn
  • tl gemalen anijszaad
  • 1 tl gerookte paprikapoeder + wat extra
  • 400 g gele bietjes, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 l groentebouillon, liefst zelfgemaakt
  • 2 maiskolven, gekookt

Zo maak je de gelebietmaissoep

  • Verhit in een grote pan 1 tl ghee of sesamolie, doe er de specerijen bij en bak die even mee.
  • Voeg de bietjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de bietjes 15 minuten op laag vuur gaar koken.
  • Snij ondertussen de maiskorrels van de kolven af. Ze zijn al gekookt, dus kunnen er de laatste minuten bij. Houd ca. 2 el korrels achter.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de soep over kommen en roer er nog wat maiskorrels door. Bestrooi met wat gerookte paprikapoeder en schep er wat ghee of sesamolie op.
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link