Ayurvedisch herfst recept: verwarmende gele bietsoep met mais

Recipes
gelebiet maissoep
gelebiet maissoep


13.11.2020

Je blij en energiek voelen in de herfst? Dat kan nog best een opgave zijn. Maar het kookboek Holy happy belly geeft je vast en zeker een zetje in de goede richting. Dit boek is namelijk helemaal geïnspireerd op Ayurvedische principes, zodat jouw spijsvertering in de koude seizoenen beter functioneert en jij zo in balans blijft. Wij werden gelijk verliefd op deze gele biet maissoep. Dit soepje ziet er zo zonnig uit, dat je bijna vergeet dat de takken bijna kaal zijn…

Ayurvedisch herfst recept: verwarmende gele bietsoep met mais

holy happy bellyEen goede spijsvertering ligt aan de basis van een gezond lichaam en geest. En laat dat nu extra belangrijk zijn in de herfst en winter als onze weerstand wordt uitgedaagd. Daarom besloot Bianca Fabrie een toegankelijk kookboek te maken met lekkere vegetarische recepten volgens de seizoenen. Het staat vol verwarmende, aardende gerechten voor body en soul. Want door te eten volgens Ayurvedische principes, zul je merken dat je je beter voelt. En dan niet alleen vitaler, maar ook vrolijker.

Bietjes en mais

Deze gele bietsoep met knapperige mais is onze persoonlijke favoriet. En wist je dat bietjes goed zijn voor je bloed en lever? En dat is belangrijk, want je lever is in staat bloed te filteren en grote hoeveelheden afval die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid te verwijderen. Ook reguleren bietjes menstruatie en menopauze. Mais balanceert alle dosha’s, maar eet het met mate. Ook helpt het eten van mais bij urineweg- en blaasproblemen. Genoeg redenen dus om deze heerlijke gele biet maissoep zo snel mogelijk te maken!

Deze ingrediënten heb je nodig

→ voor 2-4 personen
→ glutenvrij

  • ghee (of sesamolie voor de vegan en lactosevrije optie)
  • 1 tl gemalen komijn
  • tl gemalen anijszaad
  • 1 tl gerookte paprikapoeder + wat extra
  • 400 g gele bietjes, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 l groentebouillon, liefst zelfgemaakt
  • 2 maiskolven, gekookt

Zo maak je de gele bietsoep met mais

  • Verhit in een grote pan 1 tl ghee of sesamolie, doe er de specerijen bij en bak die even mee.
  • Voeg de bietjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de bietjes 15 minuten op laag vuur gaar koken.
  • Snij ondertussen de maiskorrels van de kolven af. Ze zijn al gekookt, dus kunnen er de laatste minuten bij. Houd ca. 2 el korrels achter.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Verdeel de soep over kommen en roer er nog wat maiskorrels door. Bestrooi met wat gerookte paprikapoeder en schep er wat ghee of sesamolie op.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.