PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Recept: detox quesadilla’s voor snacken zonder schuldgevoel

Food
Detox quesadilla's

Geloof het of niet, maar met deze overheerlijke quesadilla’s op je bord ben je toch écht aan het detoxen. Het recept komt uit het boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel en is helemaal niet ingewikkeld.

Recept: detox quesadilla’s voor snacken zonder schuldgevoel

Quesadilla’s zijn eigenlijk een soort Mexicaanse tosti’s. Wij zijn er dol op! Maar dan wel graag gemaakt van pure en gezonde ingrediënten zodat we kunnen snacken zonder schuldgevoel. Dit is hoe wij ze maken.

Deze ingrediënten heb je nodig voor 2 boekweit wraps

3 opscheplepels boekweitmeel
1 ei
Scheutje geitenmelk
Kokosolie of olijfolie om in te bakken

En met deze ingrediënten maak je de vulling

1 pak (450 gram) biologische diepvriesspinazie (in deelblokjes)
1 rode ui, heel fijn gesnipperd
Een klein handje pijnboompitten, rauw of geroosterd
Geiten- of schapenkaas naar keuze

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Zo maak je de detox quesadilla’s

  • Meng het meel, het ei en een scheut melk (op gevoel) in een beslagkom met een garde. Doe er steeds een beetje melk bij en blijf kloppen totdat je een mooi beslag hebt. Bak de wraps in een pan met wat olie. Laat ze afkoelen en begin ondertussen aan de vulling.
  • Zorg ervoor dat de blokjes spinazie die je gaat gebruiken ontdooid zijn. Druk de spinazie met een lepel plat in een vergiet, zodat het vocht eruit gaat. Meng nu de spinazie, de ui, de pijnboompitten en de kaas in een kom en beleg een van de wraps hiermee. Bedek de wrap met de andere wrap. Je kunt deze bewaren in de koelkast of meteen bakken. Doe dit bij voorkeur in een pan met een antiaanbaklaag, het is namelijk het lekkerst om dequesadilla zonder olie te bakken.
  • Zorg ervoor dat de pan flink heet is en leg de quesadilla in de pan. Hou een spatel bij de hand zodat je hem op tijd om kunt draaien (pas op dat hij niet verbrandt). Draai de quesadilla na ongeveer 1,5 minuut voorzichtig om en bak hem aan de andere kant. Wel zo lekker als de kaas gesmolten is, dus check dit even. Leg de quesadilla na het bakken op een bord en snijd hem met een pizzasnijder in vieren. Smullen maar!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.