videocam Heb jij de Healthy Spring Box 2024 al bemachtigd?

Dat je ziek kunt worden van je mobieltje is een feit, maar gelukkig zijn er hulptroepen…

Duurzaam op de werkvloer
straling mobieltje
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
14.07.2017

Bewuste levensgenieter Derck Mekkering (35) heeft een missie: de wereld beter achterlaten. Dat doet hij met zijn bedrijf Radygo waarmee hij smart health technologie ontwikkelt op een wetenschappelijke basis. Zijn focus ligt op anti- stralingsproducten die onze vitale lichaamsdelen beschermen tegen onder andere smartphones en tablets. Waarom dat zo belangrijk is legt Derck ons graag uit.

Ziek worden van je mobieltje is een feit, maar gelukkig zijn er hulptroepen…

radygo, derck mekkeringOnlangs werd Derck 35. Dat was voor hem een moment van bezinning, realisatie en dankbaarheid. Bezinning vanwege al die keren dat hij (hard!) zijn hoofd heeft gestoten, realisatie van hoe hij telkens dichter bij zichzelf kwam te staan en dankbaar voor de fijne mensen die hij om zich heen verzameld heeft en het kunnen uitvoeren van zijn missie. Van zijn vader leerde hij “Wie goed doet goed ontmoet.” Dus probeert Derck zoveel mogelijk negativeit te mijden, en zoveel mogelijk positiviteit het universum in te sturen. Iets waardoor er tegenwoordig steeds meer synchroniciteit* optreedt in zijn leven. En dat is gaaf!

Hoe heeft de dood van je vader je leven veranderd?

radygo, derck mekkeringDerck: Tot het verliezen van mijn vader in 2007 en de ziekenhuisfout die mijn moeder in 2008 half verlamde, was ik een ongeremde feestende bal die dacht dat het allemaal vanzelf wel goed zou komen met die Porsche voor mijn 35e. Toen stortte dat “ideale” beeld keihard in elkaar en zat ik in zak en as. Ik straalde niet meer. Lange sessies bij de psycholoog wilde ik niet. In plaats daarvan ben ik in 2009 een maand lang gaan knokken op Koh Phangan in een Thaiboxing Camp om mijn sparkle terug te vinden. Daar ontmoette ik een dame die mijn Mayaanse horoscoop uitstippelde. Iets dat een groot keerpunt in mijn leven werd: van de 5 woorden die bij mij horen bleek het allerbelangrijkste woord Stralen: “Want als ik straal, stralen de planeten om mij heen,” was haar lezing. Dit was precies de reden waarom ik mijzelf terug wilde knokken. Ondertussen realiseerde ik me dat dat was gelukt want ik voelde me fantastisch! Dankbaar was ik voor mijn gezondheid en het leven. Ik kreeg weer zin om elke dag een positieve prestatie neer te zetten. In 2012 ontdekte ik de schadelijke volgen van de draadloze DECT huistelefoon, nota bene een apparaat dat mijn vader in de jaren ’80 als een van de eerste in Nederland heeft geïntroduceerd. Ik was shocked en voelde toen mijn missie opkomen; zorgen dat we met de huidige kennis en technologie veiliger en verstandiger om leren gaan met onze smartphone en tablets, in het bijzonder voor ons nageslacht.

Wat is straling precies?

Derck: Straling is in de wetenschap het uitzenden van energie als golven (elektromagnetische straling). Hierdoor is het mogelijk om verbinding te maken tussen antennes, smartphones en tablets. Omdat dit een vorm van energie is, heeft straling een impact. Denk maar aan het oplichten van LED stickers op je telefoon. Net zoals dat 2 minuten volle zonnestraling op je huid niet erg is – maar wel als je zonder bescherming de hele dag in volle zon gaat liggen en dus verbrandt – is dit vergelijkbaar met telefoonstraling. Helaas houden we onze smartphone dagelijks al gauw uren tegen ons hoofd, dragen we deze altijd in onze broekzak (of zelfs BH!) of geven we ‘m aan de kids om ze stil te laten zijn wanneer pappa en mamma even geen zin in gejengel hebben. En dat terwijl er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken zijn die overheden drijven tot het nemen van preventieve beschermingsmaatregelen. Laat staan telecombedrijven zoals AT&T die aandeelhouders waarschuwen voor toenemende lawsuits.

Hoe merk je dat je last hebt van een overkill aan straling?

Derck: Ga maar eens een Youtube-filmpje kijken van minimaal 15 minuten en houd je telefoon zolang mogelijk vast op de zelfde manier (wel ver weg van je lichaam). Na een aantal minuten voel je niet-prettige tintelingen in je handen en vingers. Rode bloedlichaampjes klonteren ondertussen samen. Het gevolg hiervan is dat ze minder zuurstof kunnen verwerken en minder schadelijke stoffen uit ons lichaam halen. Los hiervan; het voelt niet prettig en dat zegt al genoeg. We kennen momenteel in Nederland zo’n 1 miljoen mensen die aan een somatisch onverklaarde lichamelijke aandoening (SOLK) lijden. Elektrogevoeligheid is in de reguliere geneeskunde onbekend en onverklaard. Behalve in Zweden; hier is het een nationale handicap, zelfs één stap na een algemeen nationaal geaccepteerde ziekte. Frankrijk en België zijn nu ook bezig elektrogevoeligheid te erkennen. Het wordt steeds aannemelijker dat het grootste deel van de mensen met SOLK-klachten ziek zijn geworden door elektromagnetische straling. Dit geldt overigens ook voor een groot deel van de mensen met burn-out klachten.

Wat heeft straling nog meer voor effecten?

– belemmert groei van organismen
– heeft impact op ontwikkeling op baby in buik
– tast spermaproductie aan
– vermindert kwaliteit sperma waardoor neurologisch risico bij nageslacht (ADHD, Alzheimer etc)
– vergroot kans op tumorontwikkeling in hersenen en bij teelballen
– verhoogt kans op hartritmestoornissen
– klontert het bloed
– slapeloosheid
– hoofdpijn
– huidaandoening
– vermoeidheid
– concentratieproblemen
– migraine
– duizeligheid
– oorsuizingen/tinnitus
– hartkloppingen
– depressies
– verhoogde bloeddruk
– brandende huid
– oogproblemen
– tintelingen
– stimuleert groei van candida
– stimuleert groei van tumoren

Had je zelf ook last van straling voordat je met Radygo begon?

radygo, derck mekkeringDerck: Voordat ik met Radygo begon had ik een bedrijf in smartphone-accessoires. Als eerste bracht ik de touch glove naar Nederland. Je weet wel, die handschoen waarmee je je telefoon in de winter kunt bedienen. Ik keek toen enkel naar de voordelen van mobile technology. Totdat ik na het zien van de Zembla documentaire ‘Ziek van je mobieltje’ flabbergasted was. Ik voelde me compleet verraden door tot dan mijn beste vriendje, mijn mobiele telefoon. Dit apparaat bleek schadelijk voor mij en voor mijn familie en vrienden, en mijn pa heeft dit zelfs mede geïntroduceerd… Vanaf dat moment had ik mijn roeping gevonden: bijdragen aan een stralingsbewuste wereld.

Maar is straling echt wel zo gevaarlijk?

radygo, derck mekkeringDerck: Straling is heel gevaarlijk! Vooral omdat we nu ons gebruik en risico’s van de smartphone baseren op certificeringsonderzoeken van mobiele telefoons uit 1996. Het is evident dat smartphonefabrikanten de aansprakelijkheid van eventuele stralingsschade op voorhand bij de gebruiker leggen middels een exoneratieclausule in de handleiding van het toestel. Zie afbeelding hiernaast. Dit is een  aansprakelijkheidsbeperking, waarmee getracht wordt een wettelijke verplichting tot schadevergoeding, ontstaan door een toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad, uit te sluiten of te beperken. radygo, derck mekkeringDaarnaast stijgt het stralingsbewustzijn ook bij overheden; er worden in Europa, USA en Azië steeds meer preventieve overheidsmaatregelen ingesteld om de burger te waarschuwen en te beschermen tegen near field radiation. Zo dienen verkopers van mobiele telefoons verplicht te waarschuwen voor het overtreden van gezondheidsrichtlijnen en wordt aangeraden het toestel niet in de broekzak te dragen. Zie afbeelding hiernaast. Aangezien de gezondheids- & duurzaamheidsbewustwording alleen maar zal toenemen, gaat RADYGO samen met haar partners wereldwijd een positieve impact maken door onze patent-pending Smart pocket in elk kledingstuk te verwerken. Dit is een broekzak met een speciaal design en RADYGO materiaal, waardoor men 99% stralingsblootstelling reduceert gevalideerd door TNO op het (mannelijke) reproductieve systeem. Zo kun je je mobieltje nog steeds veilig in je broekzak dragen.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter en ons te volgen via Instagram.

Wat kun je nog meer doen met de stralingwerende materiaal?

radygo, derck mekkeringDerck: Wij hebben een hele Smartwear kledinglijn ontwikkeld. Denk dan bijvoorbeeld aan zwangerschapsshirts- en broeken met Noppies en chill pants met Kultivate. Daarnaast hebben we prototypes gemaakt van boxershorts, schorten en stralingvrije klamboes en bedden die we met partners gaan lanceren.

Hoe ben jij jezelf beter gaan beschermen tegen straling?

radygo, derck mekkeringDerck: Ik leef de RADYGO Smart lifestyle. Dat betekent dat ik ’s nachts mijn telefoon op vliegtuigmodus zet, wifi in mijn huis er uit gegooid heb en ik onder een tabletdeken kruip als ik op de bank aan het Netflixen ben via de kabel. Ook bel ik amper meer met mijn telefoon tegen mijn hoofd. Het liefst gebruik ik een headset, zet mijn smartphone op de speaker of bel met een vaste lijn. In elk geval houd ik de smartphone zover mogelijk weg bij mijn lichaam. Daarnaast probeer ik echt face to face (en energie) contact te hebben met mensen in plaats van via mijn telefoon.

Welke toekomstige anti-straling technologie verwacht je nog?

Derck: Voor de Smart lifestyle volg RADYGO (en mij) op Facebook en Instagram, daar zul je als eerste meemaken hoe wij een kind stralingsvrij laten opgroeien in alle stadia. Ook gaan we het mogelijk maken voor mensen om stralingsvrij te slapen. Vooral in steden is dit van belang waar je omgeven wordt door honderden routers en GSM antennes op de daken. En hoe je natuurlijk en bewust van het leven kunt genieten samen met mobiele technologie.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter en ons te volgen via Instagram.

Wil jij net als Derck ook zorgeloos straling-vrij Netflixen op de bank onder een vrolijk dekentje? Speciaal voor Holistik maakte hij een toffe aanbieding: wanneer je nu hier de pre-order RADYGO stralingsbeschermende tablet- en smartphonedeken bestelt, ontvang je 25% korting en betaal je €63,75 in plaats van €85. Check voor meer beschermingstips tegen straling: www.radygo.com

*Van synchroniciteit is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. Eenvoudig gezegd: je ervaart het als “meer dan gewoon toeval”; omdat de twee gebeurtenissen voor jou met elkaar te maken schijnen te hebben, maar niet zo dat het ene het andere heeft voortgebracht. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.