PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Vegan lente recept: poké bowl met rode kool als vitamine C bom

Recipes
poke bowl

Overweeg je om (wat vaker) plantaardig te eten? Dan hebben we het perfecte online platform voor jou: Living The Green Life. Hier laat vegan superstar Sanne van Rooij zien hoe je met een plantbased lifestyle niet alleen gezond, maar vooral ook heel lekker kunt eten. Kijk maar eens naar deze poké bowl met rode kool en tofu. Perfect voor een lentedag!

Vegan recept: Thaise poké bowl met rode kool als vitamine C bom

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door vissers uit Hawaï, bedoeld om restjes op te eten. Inmiddels gaat het gerecht de hele wereld over en maakt iedereen zijn eigen variaties erop. Zo ook deze vegan variant met lekker veel groenten, tofu, rijst én een plantaardige dressing. Lekker én super gezond! De ster van dit gerecht: de rode kool, één van de oudste koolsoorten ter wereld. Zijn kleur en scherpe smaak geven het gerecht een extra dimensie. De antocyanen in de kool hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Maar dit niet alleen: rode kool is rijk aan vitamine C, vitamine E, vitamine K, ijzer, bètacaroteen, kalium, calcium en foliumzuur. Een echte sterspeler dus!

Deze ingrediënten heb je nodig

Voor 2 personen

  • 200 g ongekookte rijst
  • 200 g tofu
  • 2 el olie
  • 150 g rode kool
  • 150 g wortel
  • 150 g komkommer
  • 150 g gare edamamebonen of sojabonen
  • ½ avocado
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pindakaas
  • 1 el water
  • handje sesamzaadjes (optioneel)

Zo maak je de Thaise Poké bowl

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de tofu in reepjes en verwarm 1 eetlepel olie in een pan. Bak de tofu goudbruin.
  • Was en snijd de rode kool, wortel en komkommer. Maak verschillende vormen. Snijd bijvoorbeeld de wortel in reepjes en de komkommer in blokjes.
  • Giet de rijst af en verdeel deze over twee diepe borden.
  • Leg vervolgens de wortel, komkommer, rode kool, bonen en tofu in een rondje.
  • Snijd als laatst de avocado in plakjes en leg deze in het midden.
  • Meng in een kommetjes de sojasaus, de pindakaas, 1 eetlepel olie en het water tot een dressing.
  • Schenk deze over de bowl en top eventueel af met sesamzaadjes. Stokjes erbij en eten maar!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide



We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.