Doe ons maar een hele pan van deze zachte creamy soep! Pip & Nut, een crap free pindakaas company uit Engeland, maakte het kookboek The Nut Butter. Waarin elk recept een unieke twist krijgt door er één (of twee of meer) lepels pindakaas door te roeren. Deze pittige pastinaaksoep sprong er meteen uit vanwege het fijne beeld en de verrassende combinaties om van te smullen!
Recept: creamy pastinaaksoep met pindakaas, kokosroom en chili vlokken
Warme, voedzame en snelle recepten zijn nodig als het buiten kouder wordt. Deze soep laat je huis heerlijk ruiken en is zo klaar. Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met groenten, waardoor verveeld raken bijna onmogelijk is. Pastinaak bevat veel vitamine C. In een 100 gram zit maar liefst 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Ook vitamine K komt in royale hoeveelheid (19% van de ADH) voor in deze vergeten Oud Hollandsche groenten. Daarnaast zit er opvallend veel foliumzuur in de lange gele pastinaakwortel.
Ingrediënten voor 1 liter soep
3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
Snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes
Toppings
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
Geraspte schil van 1 sinaasappel
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper
Zo maak je de pittige pastinaaksoep
Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten. Door de pastinaken van tevoren te roosteren, karameliseren ze een beetje en dat geeft deze soep een extra boost. Maak intussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en ze op smaak te brengen met peper en zout. Dan is dat al klaar. Vervolgens doe je de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en blitz je het goed door elkaar. Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg ze bij de bouillonmix in de blender. Mix de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is. Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!