Creëer je eigen moon garden en kom dichter bij je vrouwelijke natuur

Holy Crap
moon garden

Een tuin is iets waar je normaal gesproken bij daglicht van geniet. Toch zijn er ook bloemen en planten die pas ontluiken zodra de maan zich laat zien. Hoe jij je eigen moon garden kunt creëren en waarom jou dat dichter bij je vrouwelijke natuur brengt lees je hier.

Nieuwe trend: creëer je eigen moon garden en kom dichter bij je (vrouwelijke) natuur

Zeker nu de lente is begonnen, geeft vooral de zon ons een goed gevoel. Maar hoe groot de impact van de zon ook is, de maan is minstens zo bepalend voor je hoe je je voelt. Zeker als vrouw. Veel planeten staan zo ver bij ons vandaan dat ze niet in staat zijn om invloed uit te oefenen. Maar de maan staat wél dichtbij, zelfs 400 keer dichterbij dan de zon. Haar aantrekkingskracht is groot genoeg om de getijden te bepalen. En omdat je als mens voor ongeveer 70% uit water bestaat is het niet zo gek dat de maan ook van invloed is op je stemming en energiepeil.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Moon garden

moon gardenNet als de planeet venus resoneert de maan met vrouwelijke yin energie. In het yin-yang teken is yin zwart afgebeeld. Het staat symbool voor de energie van de nacht. Yang energie is mannelijk en resoneert met de energie van de zon. Wil je dichter bij je vrouwelijke natuur komen te staan? Besteed dan wat meer aandacht aan de maan en haar cycli. Een goede manier om dat te doen is door het creëren van een moon garden. Dit is een tuin die haar schoonheid pas prijsgeeft zodra het begint te schemeren. Hoe cool is dat?!

Night creatures

Het is een mythe dat bloemen die het goed doen in een moon garden altijd wit zijn. Ook lichtblauw, lavendel en geel staan prachtig, zolang het maar koele kleuren zijn die het maanlicht reflecteren. Warme kleuren zoals rood, paars, oranje en fel geel vallen weg zodra de maan zich laat zien. Zelf een moon garden creëren? In plaats van je hele tuin omspitten zou je kunnen beginnen met het planten van deze twee night creatures:

1)  De maanbloem. Dit is een geurige nachtbloeier uit de tropen. Maanbloemen beginnen met bloeien zodra de avond valt en verspreiden een subtiele citrusgeur. Zet ze op een warme, zonnige plek dan komen ze ‘s nachts het beste tot hun recht. Zaaien doe je tussen half april en half mei.

2)) De geurende nachtflox. De bloemen van deze plant gaan pas open zodra het gaat schemeren en verspreiden een heerlijke jasmijnachtige geur. Overdag zijn de bloemen dicht en zie je vooral de rode bloemknoppen. Woon je in de stad en is het onmogelijk om een hele moon garden te creëren? Zet dan een paar nachtfloxen op je balkon. Oh en vergeet niet je slaapkamerraam open te zetten! Dan val je in slaap met een subtiele jasmijngeur en een vleugje maanenergie…

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, je in te schrijven voor onze Newsletter.

Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog veel meer nuttige informatie over het creëren van een moon garden.
Bron: Howto.website

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link