Sinds Meatless District de deuren van haar Amsterdamse vestiging heeft geopend zijn wij er al een aantal keer geweest. Het vegan eten is gezond en origineel en de sfeer warm en industrieel. Kortom; een stoer restaurant waar zowel mannen als vrouwen zich thuis voelen. Om jou vast kennis te laten maken met dit knappe restaurant zonder vlees, mogen we het recept voor een pan vegan aardperensoep met truffel met je delen.
Recept van hotspot Meatless District: vegan aardperensoep met truffel
“We willen met name de verstokte vleeseters laten zien dat de plantaardige keuken veel gevarieerder is dan de ‘gewone’ keuken en dat zij vlees of zuivel absoluut niet hoeven te missen. Bij ons kan dat gelukkig samen met heerlijke wijnen en bieren.” vertelt Cil Vermolen. Samen met Cathalijne Huijben is ze founder van Meatless District. “Door zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met ons concept hopen mensen op een positieve manier bewust te maken van het belang van plantaardig eten.
Hoe zorg je er als vegan voor dat je al je vitamines en mineralen binnenkrijgt? Letten jullie hier op bij het maken van jullie menukaart?
Cil: “Door elke dag voldoende en gevarieerd te eten. Een vegan eetpatroon bestaan uit de volgende voedsel groepen: groenten & fruit, peulvruchten, volkoren granen en gezonde vetten (zoals noten, zaden en avocado). Als we een menukaart samenstellen proberen we de juiste balans te vinden tussen een ruime keuze aan healthy gerechten en ‘snacks’ zoals een burger met friet of de bitterballen”. Kijk voor meer info op meatlessdistrict.com
Recept: aardperensoep met truffel
Ingrediënten
- 800 gram aardperen
- 2 uien
- 150 gram bospaddenstoelen
- aardpeerchips als garnering (wij frituren zelf plakjes aardpeer)
- 3 tenen knoflook
- 2 kruidenbouillonblokjes
- 1 liter water
- olijfolie
- Truffelolie als garnering
- versgemalen peper en zout
- tijmblaadjes
Bereiding: aardperensoep met truffel
- Schil de aardperen en snijd ze in plakjes, schil de uien en snijd ze in ringen, snijd de knoflook fijn en snijd ook de paddestoelen in stukken.
- Verwarm wat olie in een grote soeppan en doe hier de plakjes aardpeer en de uienringen bij. Bak op zacht vuur vijf minuten aan.
- Na vijf minuten doe je de knoflook, tijm en paddestoelen erbij. Bak 5 minuten mee.
- Zet de waterkoker aan en breng 1 L water aan de kook. Giet daarna het kokende water erbij in de pan. Voeg ook de kruidenbouillonblokjes toe.
- Laat 30 minuten doorkoken.
- Mix alles in de pan met een staafmixer, eventueel peper en zout toevoegen
- Schenk de soep in een kom en voeg als garnering wat aardpeerchips en wat truffelolie toe.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!