Volg het magische ritme van de maan en kom dichter bij je vrouwelijke natuur

Heart + Soul
Volg het magische ritme van de maan en kom dichter bij je vrouwelijke natuur
Jori Hemelaar, Cycle Mentoring

Jori Hemelaar
16.05.2019

Veel planeten staan te ver bij ons vandaan om invloed uit te oefenen op hoe je je voelt. Maar de maan is wél dichtbij, zelfs 400 keer dichterbij dan de zon. Haar aantrekkingskracht is groot genoeg om de getijden te bepalen. En omdat je als mens voor ongeveer 70% uit water bestaat is het niet zo gek dat de maan ook van invloed is op je stemming en energiepeil. Sterker: ze verhoogt ons bewustzijn en intuïtie. 

Volg het magische ritme van de maan en kom dichter bij je vrouwelijke natuur

Er is een groot verschil in de relatie die men vroeger had met de maan en die rol die de maan nu in ons leven speelt. Zo werd zaaien en oogsten gedaan, rekening houdend met de stand van de maan. Iets dat je nu alleen nog maar op kleine schaal ziet gebeuren bij de biologisch dynamische landbouw. Dat we amper nog naar boven kijken om te zien hoe de maan er bij staat, betekent niet dat de maan haar invloed is verloren. We zijn ons alleen minder bewust van haar magische ritme. Maar hoe ziet de cyclus van de maan er dan uit?

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

4 fasen van de maan

Kracht van de maan JoriGedurende de maand gaat de maan door 4 fasen heen: wassende maan, halfvolle maan, volle maan en afnemende maan. Interessant is dat elke fase haar eigen unieke kracht heeft. De verschillende krachten van de maan kunnen je helpen om je intenties te manifesteren. Zo is de wassende maan een tijd van contemplatie. In deze periode kun je erachter komen wat je intentie is voor de komende maand. De toenemende maan helpt je bij het zetten van de eerste stappen om je intentie concreet te maken. De volle maan ondersteunt je bij het bepalen of je intentie levensvatbaar is. Tijdens de afnemende maan is het een tijd om je intentie verder te concretiseren. Of juist los te laten.

De maan en het vrouwelijke

Hoewel het ritme van de maan van invloed is op ieder mens, zijn vooral vrouwen er gevoelig voor. Net als de planeet Venus resoneert de maan namelijk met de vrouwelijke yin energie. In het yin-yang teken is yin zwart afgebeeld. Het staat symbool voor de energie van de nacht. Yang-energie is mannelijk en resoneert met de energie van de zon. Duizenden jaren geleden toen er nog geen kunstmatig licht bestond dat de vrouwelijke cyclus beïnvloedde, viel de menstruatie van vrouwen vaak samen met de volle of wassende maan. Vrouwen trokken zich dan gezamenlijk terug en gebruikten deze tijd om dichterbij hun eigen wijsheid te komen. De cyclus van de maan hielp hen om persoonlijke vragen of die van de gemeenschap waarin ze leefden te overzien en met nieuwe inzichten terug te komen. Voor mannen (die geen eigen cyclus hebben) is de maan een mooie wegwijzer om meer in contact te komen met hun emotionele leven. Zij kunnen – net als vrouwen – gedurende de maand bijhouden hoe ze zich voelen in overeenstemming met de maan.

Vrouwelijke rondingen

De maan is overigens niet alleen van invloed op mentale processen, maar ook op je lijf. Er vindt een soort ‘eb’ en ‘vloed’ plaats in ons lichaam. Als mens besta je voor ongeveer 70% uit water. En water resoneert sterk op de maan. Ook in de natuur is dat duidelijk te zien. Sappen in bomen en planten nemen toe naarmate de maan voller wordt. Zo is dat ook in je lichaam. De meeste vrouwen die zich bewust zijn van hun lijf en het ritme van de maan, zullen beamen dat ze wat ‘voller’ zijn tijdens volle maan, aangezien vrouwelijke rondingen toenemen en weer afnemen met de afnemende maan. Zo is het innerlijk ook met onze emoties. De zee is een mooi voorbeeld; met volle maan is er een hogere vloed dan de rest van de maand.

The Full Moon Collection – essentiële olieblend passend bij volle maan

fun moon, etherische oliën, rock your world, volle maanOm jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij deze volle maan hebben we in samenwerking met Rock Your World The Moon Collection ontwikkeld. In de Full Moon Kit vind je een maansteen, een auraspray en een diffuser blend van pure essentiële oliën: 3 tools die je bij elke volle maan kunt inzetten. De auraspray en diffuser blend hebben een zwoele combinatie van ylang ylang, roos, mandarijn en lavendel die je vrouwelijke energie versterken en je hartchakra openen waardoor emoties zoals boosheid, angst en bezorgdheid los gelaten kunnen worden en er meer ruimte ontstaat voor innerlijke rust en zelfliefde. De maansteen is een zachte, vrouwelijke steen, die je helpt met het balanceren van de hormonen. Bestellen kan via rockyourworld.nl/full-moon-kit.

Bestel jouw exemplaar van Het Holistik Handboek!

Daarmee heb je alle tools in handen om jouw holistische levenspad te kiezen.
Bestel nu!

Jori geeft 1-op-1 sessies. Tijdens zo’n sessie leert ze je hoe je kunt charten en ontvang je een healing en persoonlijk advies over je eigen cyclus. Ook gaat ze dieper in op persoonlijke klachten die spelen rond je menstruatie. Kijk voor meer informatie op massageforwomen.nl/mentoring

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link