5 Koffie hotspot in Amsterdam

by Evelyn van Hasselt 09.04.2016

We zijn dol op thee, maar voor een goede kop koffie fietsen we pas écht stad en land af. Gelukkig heeft Amsterdam allerlei toffe koffiebarretjes. Dit vinden wij de 5 leukste koffie hotspots van het moment.

5 Koffie hotspots in Amsterdam

1. Bocca

Als het om Bocca gaat, zijn we fans van het eerste uur. We begrepen er dan ook he-le-maal niks van dat dit merk inkoffie menig zichzelf respecterende horecazaak werd geschonken, maar nog geen eigen tentje  had. Eind vorig jaar werden onze gebeden verhoord en opende Bocca een koffie hotspot aan de Kerkstraat 96. Waarom je hier echt een keer naar toe moet? Simpel. De koffie is to die for, én op een mega transparante manier geproduceerd. Bocca is namelijk het enige merk in Nederland dat het hele proces – van selectie en inkoop tot branden en verpakken – in eigen beheer heeft. Dat betekent hard werken voor de heren van Bocca! Behalve dan als er goede golven staan. Want dan gaan ze toch écht even surfen. Meer weten over Bocca? Klik hier.

2. Lot Sixty One

Zo heel lang bestaat Lot Sixty One niet, maar toch voelt dit tentje als een koffie klassieker. Voor ons heeft deze koffie hotspot op de Kinkerstraat 112 in ieder geval een speciale betekenis. Het was namelijk hier dat we besloten om zelf een online magazine te starten. En dat magazine werd Holistik. Maar dat terzijde, dit artikel gaat immers over koffie. En die is er damn good. Ze hebben bij deze koffie hotspot zoveel verschillende soorten koffie dat het nog lastig kiezen is. Maar uit welk land de bonen ook komen, de boeren krijgen er een eerlijke prijs voor. En dan smaakt je bakkie toch een stuk beter vind je ook niet? Oh, en wist je dat Lot Sixty One ook wordt geschonken bij het nieuwe Element Hotel aan het Gelderlandplein?

3. Filter

Cropped image-2Twee jaar geleden zag Filter het levenslicht. Wat ooit begon als een koffiebar groeide uit tot een complete lunchroom. ‘People who love to eat are always the best people’ volgens de mensen achter Filter. En zo is het. De gerechten blijven simpel. Van tosti tot kop soep. Verwacht ook geen culinaire hoogstandjes als het om salades gaat. Het draait immers om de verrukkelijk sterke bak koffie. De bonen zijn afkomstig van het merk White Label Coffee. Aangrenzend kijk je uit op de huiskamer van een hostel. ‘s Ochtends tref je hier een mix van local coffee lovers en toeristen; beiden op zoek naar een voedzaam ontbijtje en een lekker bakkie. Filter zit op de Valkenburgerstraat 124.

4. Rapha Cycle Club Amsterdam

Kennen jullie Rapha al? Eigenlijk is het geen koffiezaak maar een ontmoetingsplaats voor wielrenners wereldwijd. Huh? Maar wat doet een tentje waar je struikelt over de fietsen in vredesnaam in deze lijst? Nou, je kunt er super lekkere koffie krijgen. Op de brandschone toiletten vind je zeep en handcrème van Aesop. En hadden we al gezegd dat ze er elke ochtend het lekkerste glutenvrije bananenbrood van Amsterdam bakken? Dus, hup, op de fiets naar Rapha! Je vindt deze koffie hotspot op Wolvenstraat 10.

5. Toki

Ze noemen zichzelf een local hangout. Klinkt goed toch? Toki zit op de Binnen Dommelstraat 15 in de Haarlemmerbuurt. Op doordeweekse dagen kun je er vanaf 7.30 uur s’ ochtends terecht voor je dagelijkse dosis caffeïne. Of ze die zo vroeg op de dag met een glimlach serveren, dat durven we niet te zeggen (dan gaat nét onze wekker) maar we vermoeden van wel. Op de nogal minimalistische website van Toki staat niet veel, maar wél dat ze staan voor service with a smile. En daar houden we van!

6. Coffee Company Branderij

Het plan was om 5 koffie hofspots voor jullie op een rijtje te zetten, maar we kunnen het niet over ons hart verkrijgen om deze bijzondere locatie over te slaan. Sinds 2013 heeft The Coffee Company namelijk een eigen brouwerij. Hier zijn koffiebranders Nathan en Tom de hele dag in de weer om de beste blends te creëren. De branderij is 7 dagen per week open. Tof om met eigen ogen te zien hoe het branden van koffie in zijn werk gaat. Leuk detail: deze brouwerij is één van de persoonlijke favorieten van koffiekenner Moniek Smit. We kennen eigenlijk niemand die meer kopjes koffie heeft gekeurd dan Moniek dus bij deze hotspot zit je sowieso goed. Je vindt ‘m aan het Zeeburgerpad 1.

En dan zijn er nog een paar tentjes waar we ook graag komen en die het vermelden waard zijn: Back to Black (Weteringstraat 48), White Label Coffee (Jan Evertsenstraat 136) en niet te vergeten: Coffee Bru aan het Beukenplein 14.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN