Comfort food voor een grauwe dag: zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Food
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten
Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten


29.10.2018

Een flinke kop soep is misschien wel de beste manier om een grauwe dag op te fleuren. Ben je vandaag nat geregend? Trek gauw iets warm aan, zet een muziekje op en duik de keuken in. Deze zoete aardappelsoep is het ideale comfort food en doet je het sombere weer vergeten.

Zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten

Zoals de naam van de soep al verraadt, is het belangrijkste ingrediënt zoete aardappel. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de aardappel. Het is eigenlijk een knolgewas, afkomstig van een plant uit de windefamilie. Zoete aardappel zit bomvol vitamine C die goed is voor onze bijnieren. Deze kleine kliertjes produceren meer dan 50 hormonen dus ze voldoende voeden is van groot belang. Naast de vitamine C boost die je krijgt van dit knolgewas, bevat zoete aardappel veel meer antioxidanten dan normale aardappels. Antioxidanten strijden dagelijks tegen de vrije radicalen in ons lichaam en beschermen ons tegen hart- en vaatziekten. Een super gezond soepje dus!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

Recept van een chef-kok

Het recept kregen we van Soup en Zo. Deze ‘soepbar’ heeft drie vestigingen in het centrum van Amsterdam: in de Spiegelstraat, de Van Baerlestraat en in de Jodenbreestraat. Alle soepen worden er dagelijks vers bereid onder leiding van een chef-kok. De soepjes van Soup en Zo zijn zó populair dat ze besloten hun beste recepten te bundelen in het kookboek SOEP. Ook het recept voor de zoete aardappelsoep komt uit dit boek.

Ingrediënten voor 4 personen

40 ml zonnebloemolie
1 middelgrote ui, grof gesnipperd
1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
½ rode Spaanse peper, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gesneden
1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
800 ml water
75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
sap van ½ limoen
zeezout
koriander, fijngesneden, om te garneren
cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Zo maak je ‘m

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Soep, van Soup en Zo, €18,50 via Kosmos Uitgevers.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link