Wie zegt dat comfortfood niet super voedzaam kan zijn? Uit 5 verschillende wereldkeukens heeft Marianne Snel in het kookboek Wereldse Bouillons 100 recepten voor je verzameld, allemaal bedoeld om je lichaam én ziel te verwarmen. Kijk maar eens naar deze Japanse groene vegabouillon. Heerlijk fris en zoutig, en een lust voor het oog. De misopasta maakt ‘m extra gezond.
Vloeibaar comfort: groene vegabouillon met ramen
Een van de smaakmakers in de deze bouillon is misopasta. Dit is een pasta van gefermenteerde sojabonen, zout en een ‘koji-starter’ (een gezonde schimmel die de basis vormt voor veel gefermenteerde voedingsmiddelen). Misopasta bevat een flinke hoeveelheid vitamines, mineralen en gezonde bacteriën. Hierdoor verbetert miso je spijsvertering en versterkt de pasta je immuunsysteem. Ontzettend gezond dus! En je hebt er maar een kleine hoeveelheid van nodig.
Deze ingrediënten heb je nodig
Voor 2 personen
- 1 paksoi (alleen de bladeren)
- 1 el neutrale olie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 200 g bladspinazie
- 750 ml groentebouillon
- 2½ tl bruine misopasta
- zout en peper
- 200 g ramen (noedels)
- 100 g gemengde paddenstoelen, bijv. shiitakes en enoki
Topping:
- 4 el edamameboontjes, in blik
- 1 vel nori (gedroogde zeewier)
- 2 el chiliolie
Er wordt in dit recept gebruik gemaakt van een blender.
Zo maak je de groene vegabouillon met ramen
- Snijd de groene bladeren van de paksoi, het witte deel kun je gebruiken voor een bouillon of een ander gerecht.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui.
- Schep de spinazie en paksoi door de ui en roerbak tot beide groenten geslonken zijn.
- Schenk de groentebouillon in de blender. Voeg de spinazie, paksoi en ui toe en mix tot een groene bouillon.
- Roer de misopasta door de groene bouillon en mix opnieuw.
- Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Breng de groene bouillon verder op smaak met zout en peper.
- Kook de ramen zoals aangegeven op de verpakking (in een aparte pan zodat het zetmeel van de noedels de bouillon niet vertroebelt).
- Halveer de shiitakes en bak de paddestoelen in een wok of koekenpan met een beetje olie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Warm de groene bouillon langzaam op. Schenk in kommen. Verdeel de ramen over de groene bouillon en garneer met de paddestoelen en edamameboontjes. Snijd heet norivel in dunne reepjes en strooi over de bouillon. Breng de soep naar wens extra pittig op smaak met de chiliolie.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!