Recept: glutenvrije pizza (ook heerlijk als je wél gluten eet)

Food
glutenvrije pizza
karlijn visser

Karlijn Visser
11.06.2016

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel een warme herinnering aan het versieren van een home-made pizza bodem, vroeger op de vrije woensdagmiddag. Tenminste, ik wel. Tijd om de pizzadraad weer op te pakken. We vroegen Valentina Gatti van het prachtige kookboek Eat, Love & Pizza naar haar meest healthy pizza. Dit is waar ze mee kwam. 

Recept: glutenvrije pizza (ook heerlijk als je wel gluten eet)

Glutenvrije pizza Funghi de Luxe

Voor 6 pizza’s

Cover Eat love pizza veggie pizza recept100 gr hoornen des overvloeds (of een ander soort champignon)
100 gr gele chanterellen
Olijolie
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
50 gr hazelnoten
Enkele takjes peterselie
1 portie pizzadeeg

VOOR DE FUNGHI
Snijd de voetjes van de paddenstoelen en was ze zorgvuldig tot al het zand verwijderd is. Laat ze drogen op een handdoek. Zet een pan op het vuur en laat deze heel warm worden. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en bak de paddenstoelen op een hoog vuur aan. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met fleur de sel.

VOOR DE GEROOSTERDE HAZELNOTEN
Verwarm de oven voor op 160gr. Rooster de hazelnoten 12 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en hak ze daarna in stukken.

VOOR DE PETERSELIE
Pluk de blaadjes van de peterselie, was ze en dep ze droog.

VOOR DE PIZZA
Verwarm de over voor op 250 gr (of de maximum temperatuur). Trek het deeg met je handen open tot het ongeveer 1 cm dik is. Rol het deeg dun uit met een deegrol. Gebruik hiervoor voldoende bloem zodat het deeg niet aan het werkvlak of rol blijft kleven. Verdeel het champignon mengsel over de pizzabodem. Laat een rand van 1 cm vrij. Strooi er dan de hazelnoten over. Bak de pizza in ongeveer 8 minuten mooi krokant en goudbruin in de over. Werk de pizza af met peterselie.

Pizzabodem – glutenvrij

500 gr glutenvrije bloem
4 gr natrium bicarbonaat of glutenvrij bakpoeder
5 gr suiker
2 eieren, losgeklopt
170 gr water
100 gr olijfolie
9 gr zout

Doe de bloem in een diepe kom of in de kom van een keukenmachine (gebruik een deeghaak). Voeg het natrium bicarbonaat toe, samen met de suiker. Voeg daarna het zout toe en meng. Voeg de eieren toe en begin te kneden. Voeg het water toe en kneed verder. Voeg tenslotte de olijfolie toe en kneed verder tot een elastisch deeg. Haal het deeg uit de kom, maak er een bolletje van en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige doek. Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 150 gr. Laat ze opnieuw 15 minuten rusten onder een doek. Rol het deeg dun uit met een deegroller.

TIP: Lees bij het bakpoeder goed de verpakking om zeker te zijn dat het glutenvrij is.

Eat, Love & Pizza, Valentina Gatti, €24,99 via Bol.com. 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link