Recept: vegan flowerpower-ijs met rozen, hibiscus en goudsbloem

Recipes
flower power ijs

Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: ons idee van de echte zomer! Het recept van dit vegan flowerpower-ijs vonden we in The Plant Pharmacy, een prachtig kookboek geschreven door vegan chef Lisette Kreischer. 

Recept: vegan flowerpower-ijs met rozen, hibiscus en goudsbloem

the plant pharmacyIn The Plant Pharmacy laat Lisette zien hoe je het hele jaar door kunt profiteren van de geneeskrachtige werking van planten en kruiden. Neem bijvoorbeeld hibiscus. Maanden houden de bloemen zich stil en dan ineens, hartje zomer, tonen ze hun ware pracht. Hibiscus is niet alleen een mooie plant voor in de tuin, maar in de natuurgeneeskunde tevens een bijzonder medicijn. Hibiscus werkt bevorderend voor je spijsvertering en bloeddruk en is cholesterol- en koortsverlagend. De hibiscusbloemen vormen niet voor niets een belangrijk ingrediënt van dit vegan flowerpower-ijs.

Ingrediënten voor 6-8 bolletjes ijs

  • 300 ml kokosmelk
  • ½ vanillepeul, in de lengte opengespleten
  • 7 g schone verse rozenblaadjes
  • 2 schone verse bloemen van de hibiscus
  • 3 schone verse bloemen van de goudsbloem
  • 30 g cashewnoten
  • 3 rijpe perziken, geschild en ontpit
  • 60 ml rijststroop, ahornsiroop of kokosbloesemnectar
  • 1 banaan, geschild en in stukken gesneden
  • sap van ¼ citroen

Zo maak je flowerpower-ijs

  • Doe de kokosmelk samen met de vanillepeul, rozenblaadjes, hibiscusbloemen en goudsbloemen in een kleine pan. Breng de melk op laag vuur tot bijna aan de kook; zorg dat hij niet gaat borrelen! Laat 3 minuten trekken. Zet vervolgens het vuur uit en laat het mengsel een nacht rusten met het deksel op de pan. Week ook de cashewnoten een nacht in water.
  • Snijd de volgende dag twee perziken in stukken. Doe ze samen met de rijststroop in een kleine pan op een laag vuurtje. Prak de perziken onder het warm worden en laat ze ongeveer 10 minuten pruttelen onder af en toe roeren. Zet het vuur uit, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Zeef de kokosmelk in een kom. Verwijder de vanillepeul en houd hem apart. Druk de bloemen in de zeef goed uit en gooi ze bij het gft. Schraap boven de kokosmelk het merg uit de vanillepeul en gooi de lege peul bij het gft. Giet de cashewnoten af. Doe de kokosmelk, cashewnoten, stukken banaan, het citroensap en perzikmengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Snijd de overgebleven perzik in kleine stukjes en roer deze door de kokos-perzikmassa.
  • Giet het geheel in de kom van een ijsmachine. Maak er vervolgens mooi zacht ijs van volgens de instructies van de machine. Serveer direct met wat verse of gedroogde bloemetjes of bewaar het in een afgesloten bak in de vriezer. Laat het ijs, indien je het uit de vriezer serveert, eerst een beetje ontdooien, zodat de romigheid beter tot zijn recht kan komen.

WIN: kookboek The Plant Pharmacy

Mag The Plant Pharmacy niet ontbreken in jouw keuken? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk één exemplaar t.w.v. €24,99 weggeven. Kans maken op dit prachtige kookboek? Dan vragen we je twee dingen te doen:

1) Volg Holistik en via Instagram

2) Vul hieronder je gegevens in (en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief)

Je naam*

Je e-mailadres*

We zullen je wekelijks onze nieuwsbrief met populaire artikelen sturen en incidenteel een e-mail met een leuke aanbieding.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze (privacyverklaring)

Over een week ontvangt de winnaar bericht per mail. Succes!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link