Er is eindelijk mooi weer op komst! Met een beetje geluk eten we de komen dagen in de tuin of op het balkon. Heb jij inspiratie nodig voor iets makkelijks dat toch verantwoord is? Laat je dan verrassen door dit plantaardige recept uit Vegan voor iedereen van de Groene Meisjes. Het maken van deze filodeegrolletjes is zo gepiept! In de tijd dat ze een goudbruin kleurtje krijgen in de oven kun jij nog even genieten van de zon.
Vegan voor iedereen
De tijd dat we bij het woord vegan gelijk denken aan kikkererwten is voorbij. Vegan koken is tegenwoordig super gevarieerd, makkelijk en lekker! De blog De Groene Meisjes van Merel Wildschut is hier een goed voorbeeld van. Al tien jaar post Merel hier tips voor een bewuste leefstijl en vegan recepten. Plantaardig, diervriendelijk eten dat binnen korte tijd op tafel staat, niet duur is en waarvoor de voedzame ingrediënten goed verkrijgbaar zijn. Haar nieuwste kookboek Vegan voor iedereen bevat wel 50 nieuwe recepten plus de Top 10 Groene Meisjes-favorieten. In dit boek vind je alles; van ontbijtjes, soepen en ovenschotels tot nagerechten, drankjes en tussendoortjes. Een echte kitchen bible voor vegan fans, flexitariërs, groentelovers of nieuwsgierige beginnelingen. Ons favoriete recept? De filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta. Ze zijn makkelijk om te maken en zien er dankzij hun goudbruine korstje onweerstaanbaar uit! Heb jij je keukenschort al aan?
Recept: Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta
Ingrediënten voor 8-10 filodeegrolletjes
- 3 eetl. olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 300 g bladspinazie
- 250 g zelfgemaakte
- vegan feta, verkruimeld
- zout en peper
- 170 ml ongezoete
- plantaardige melk
- 1 pakje filodeeg uit de diepvries
- 4 eetl. sesamzaadjes
Voor de yoghurtdip
- 150 ml ongezoete plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld kokos- of sojayoghurt)
- sap van . citroen
- snuf zout en peper
Bereiding
- Haal het pakje filodeeg een halfuur voordat je de rolletjes gaat maken uit de vriezer en laat ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok. Bak hierin het sjalotje en de knoflook totdat het sjalotje glazig is geworden.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de spinazie garen en slinken.
- Voeg de feta toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Mix de plantaardige melk met 2 eetlepels olijfolie.
- Leg het filodeeg uit op de bakplaat. Let op: het deeg scheurt erg snel, dus doe het voorzichtig.
- Bestrijk het deeg met de plantaardige melk.
- Schep op ieder vel filodeeg 2 eetlepels van de spinazie-fetamix, in de lengte en dicht bij de rand, en rol het deeg voorzichtig op tot een sigaarvorm.
- Bestrijk de rolletjes met het restant van de plantaardige melk en strooi er sesamzaadjes overheen.
- Zet 15-20 minuten in de oven. Houd de rolletjes goed in de gaten: je wilt niet dat ze aanbranden! De rolletjes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn.
- Maak intussen de yoghurtdip. Roer de ingrediënten door elkaar. Dan is de dip klaar wanneer de rolletjes warm en knapperig uit de oven komen!
Je sparkle houden na je 40e?
Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tipsDownload gratis mini-guide