Met deze 3 Feng Shui tips lijkt een kleine ruimte veel groter

Holy Crap
feng shui tips kleine ruimte

Van Feng Shui heb je vast al wel eens gehoord. Deze eeuwenoude Chinese leer helpt je bij het creëren van een positieve flow van Chi (levensenergie) in en om je huis. Maar wist je dat Feng Shui ook kan worden ingezet om een kleine ruimte groter te laten lijken? Met deze 3 tips creëer je extra space op een beperkt oppervlak.

Met deze 3 Feng Shui tips lijkt een kleine ruimte veel groter

Feng Shui is een 3000 jaar oude filosofie die zich bezighoudt met (het opheffen van) energetische blokkades in je woonomgeving. Hoe minder blokkades, hoe positiever de stroom van levensenergie (Chi) en hoe beter jij je voelt. In een kleine ruimte kan het laten stromen van Chi echter nog best een uitdaging zijn. Vandaar deze 3 tips waarmee je een betere flow van energie tot stand brengt en een kleine ruimte groter laat lijken.

1) Focus op je voordeur

Binnen de feng Shui wordt de voordeur ‘the mouth of Chi’ genoemd. Via je voordeur kan positieve levensenergie je huis binnen stromen. Vooral als je een klein appartement hebt is het belangrijk dat deze energiestroom op geen enkele manier geblokkeerd wordt. Zorg er voor dat je voordeur niet klemt en een hoek van minimaal 90 graden kan maken. Vervang een oude deurmat voor een fris, nieuw exemplaar. Let ook op prettige verlichting en kies voor een vriendelijk klinkende deurbel. De hal is typisch een ruimte waar zich veel troep ligt: jassen, schoenen, hondenriemen, sporttassen, boodschappen… Hierdoor lijkt een kleine hal alleen maar nog kleiner. De kunst is om deze wanorde zo kort mogelijk te laten duren en niet pas ‘s avonds op te ruimen (of helemaal niet).

Holistik Zomerbox

2) Verwijder en verplaats 9 objecten

Binnen Feng Shui is het getal 9 het meest gunstige getal. Het staat voor oneindigheid en rijkdom en symboliseert de volheid van hemel en aarde. De negen is een mystiek getal, het verandert nooit, hoe vaak het getal ook met zichzelf wordt vermenigvuldigd. De som van de cijfers wordt altijd weer 9. Kijk maar: 9 x 2 = 18 = 1 + 8 = 9, 3 x 9 = 27 = 2 + 7 = 9 etc. In een kleine ruimte creëer je direct meer ruimte door 9 objecten te verwijderen en weg te geven. Denk aan vaasjes, doosjes, schilderijtjes, maar ook schoenen, kledingstukken en beauty spullen.

Levensenergie

Door 9 items te verwijderen geef je een seintje aan het universum dat er ruimte is ontstaan voor Chi om vrijuit door je woning te stromen. De levensenergie in huis nog meer boosten? Selecteer dan vervolgens 9 objecten in je woning en verplaats ze. Daardoor kan stagnerende energie weer in beweging komen en voelt het alsof er meer ruimte ontstaat. Zet bijvoorbeeld je stoel in een andere hoek van je kamer en geef je planten in je vensterbank een andere plek.

3) Zorg voor afgesloten opbergruimtes en wees slim met spiegels

Open legplanken en kasten maken een kleine woning al snel rommelig. Zorg dus als het even kan voor afgesloten opbergplaatsen waar je spullen uit het zicht liggen. Een klein appartement moet in eerste instantie zo leeg mogelijk lijken. Van daaruit kun je beginnen met gebalanceerd inrichten. Maak daarbij gebruik van de kracht van spiegels. Spiegels spelen een belangrijke rol binnen Feng Shui. Spiegels verdubbelen alles wat je ziet, dus plaats ze bewust tegenover een uitzicht op de natuur, een mooi kunstwerk of een mooi gedekte eettafel. Gebruik geen spiegel in een rommelige kamer. Je creëert dan nog meer chaos, zeker in een kleine woning. Pas ook op met spiegels in je slaapkamer. Spiegels kunnen je nachtrust verstoren omdat ze veel actieve Yang energie genereren. Dat terwijl je slaapkamer het domein is van vrouwelijke Yin energie.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.