BESTEL NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Verwarmend recept: geroosterde vegan bloemkool wortelsoep met falafel

Recipes
bloemkool-wortelsoep lgtl
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
05.01.2021

Vanuit de UK is #Veganuary over gewaaid. Ben je in the game, dan betekent dit dat je in januari volledig plantaardig eet. Dat moedigen wij natuurlijk maar wat graag aan met wat extra plantaardige recepten. Sinds 2014 hebben meer dan 1 miljoen mensen in 192 verschillende landen meegedaan aan deze challenge. Iets voor jou? Je maakt Moeder Aarde er in elk geval heel blij mee. Deze vegan bloemkool-wortelsoep van Living the Green Life willen we je tijdens #Veganuary niet onthouden. 

Verwarmend recept: geroosterde vegan bloemkool wortelsoep met falafel

Deze soep bomvol winterse groenten is onderdeel van een heerlijk vegan dagmenu, samengesteld door het team van Living the Green Life dat zich inzet voor meer plantaardig eten. Met deze soep doe je niet alleen de planeet, maar ook je lijf een groot plezier. Bloemkool is namelijk rijk aan de antioxidant sulforafaan. Deze stof bezit volgens diverse onderzoeken kankerremmende eigenschappen. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen; dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en beschermt zo de lichaamscellen onder andere tegen vrije radicalen. Met de pompoen- en zonnebloempitten krijg je ook nog eens waardevolle plantaardige eiwitten en talloze vitamines en mineralen binnen. Met de voedingswaarde van dit kleurrijke kopje soep zit het helemaal goed dus – en met de smaak net zo.

Recept: geroosterde vegan bloemkool-wortelsoep

bloemkool-wortelsoep lgtl

Ingrediënten voor 2 personen

400g bloemkool
400g wortels
2 el olijfolie
1 bakje falafel
1 blik kokosmelk
250ml groentebouillon
1 el pompoenpitten
1 bakje paprika humus naar keus
1 el zonnebloempitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de wortel in plakjes.
  3. Schep de bloemkoolroosjes en wortel door elkaar met de olijfolie.
  4. Verdeel het mengsel over de bakplaat en rooster voor 30 minuten in het midden van de oven.
  5. Bereid ondertussen de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Doe de geroosterde bloemkool met de wortel, kokosmelk, groentebouillon en humus in de blender en meng tot een egale soep.
  7. Verdeel over 2 kommen en maak af met de falafel, pompoenpitten en zonnebloempitten.

Hier vind je meer informatie over Veganuary.

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.