Volgens de Berlijnse fotografen en influencers van Krautkopf is niks zo lekker als vegetarisch koken met vers geoogste ingrediënten uit eigen moestuin. Ze bundelden hun 60 favoriete seizoensrecepten tot het vuistdikke kookboek Aarde, Zout en Vuur. Het boek staat vol met sprookjesachtig mooie foto’s. Kijk maar eens naar deze wilde bosbessentaart…
Wilde bosbessentaart met yoghurt en tijm
Aarde, zout & vuur is een plaatje van een kookboek. Alle 60 verrassende en vegetarische recepten in het kookboek zijn samengesteld, gekookt en gefotografeerd door Yannic Schon en Susann Probst, die samen het bloggersduo Krautkopf vormen. Meer dan de helft van de recepten is veganistisch, lactose- en glutenvrij.
3 elementen
De filosofie achter dit kookboek is dat je maar drie elementen nodig hebt om de sterren van de hemel te koken: aarde (waar alles in groeit), zout (dat de oorspronkelijke smaak van producten accentueert) en vuur (dat levensmiddelen knapperig of juist mals maakt). Met adembenemend mooie foto’s van zowel het eten als inspirerende sfeerfoto’s van de moestuin, het boerderijtje en de auteurs zelf. Dit boek vormt een ode aan een eenvoudige oer-manier van leven door alle seizoenen heen. Een recept dat er uit springt? Een wilde bosbessentaart!
Ingrediënten voor 2 taartjes van 16 cm
320 g wilde bosbessen
60 g suiker + 2 el voor het deeg 150 g speltbloem (type 630) + wat om het werkblad te bestuiven
½ tl zout
100 g koude boter
1 ei (maat M)
2 el zetmeel
1 eiwit
Natuuryoghurt
Tijm(bloemen)
Zo maak je de taartjes
- Meng de bosbessen met 60 g suiker en laat intrekken tot je ze nodig hebt.
- Meng voor het deeg het meel, 1 el suiker en het zout door elkaar. Voeg de koude boter in stukjes toe en verkruimel het geheel met je handen. Voeg het ei toe en kneed tot een glad deeg. Zet het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met wat meel. Verdeel het koude deeg in tweeën, maak van beide helften een bal en rol beide deegballen op een met meel bestoven ondergrond uit tot een ronde vorm (ca. ø 20 cm) Leg ze op de bakplaat.
- Meng de bosbessen met het zetmeel en verdeel over de taartbodems. Laat daarbij een buitenrand van ca. 3 cm vrij. Sla de randen om, besmeer met eiwit en bestrooi met de rest van de suiker.
- Bak de taarten ca. 35 minuten in het midden van de oven, totdat het deeg goudbruin is. Laat ze iets afkoelen en serveer met de yoghurt en tijmblaadjes.
Over de makers
Bloggersduo Susann Probst en Yannic Schon begonnen een aantal jaar geleden hun blog ‘Krautkopf’ over vegetarisch koken. Al snel werd het razendpopulair en een kookboek kon niet uitblijven. Hun eerste kookboek ‘Krautkopf’ werd met gejuich ontvangen. Inmiddels hebben ze hun Berlijnse leven verruild voor een bestaan op een (zelfverbouwde) boerderij in deelstaat Mecklenburg, net boven de Duitse hoofdstad. Uit hun jaloersmakende grote en mooie moestuin halen zij het en na het andere ingrediënt waarmee ze de meest verrassende vegetarische recepten door het hele jaar weten te maken. En voilà, zie hier hun tweede kookboek.
Ayurveda
Herfst Detox E-Book
Verlos je lijf van ballast en begin opgeruimd aan de koude maandenDoe mee voor €9,95