Met de komst van de lente zijn er weer veel verse biologische producten die je kunt gebruiken om iets heerlijks op tafel te zetten, bijvoorbeeld tijdens het paasontbijt. Of je nu een intiem ontbijt voor familie organiseert of iemand uitnodigt voor een middag paaseieren zoeken, verras je tafelgenoten met een heerlijk en gezond gerecht. Dit is een van onze favorieten voor het paasontbijt!
Een kleurrijk én gezond paasontbijt: zo doe je dat!
Bij Pasen denk je al snel aan eieren. En natuurlijk is er niks mis met een gebakken of gekookt eitje bij je paasontbijt. Als je het combineert met de gezonde vetten van bijvoorbeeld een avocado ben je helemaal gezond bezig. Met Pasen is het ook leuk om je eigen homemade hummus te maken. Niet in de oersaaie kleur van kikkererwten, maar in vrolijk roze. Meer dan een rode biet heb je daar niet voor nodig. Daarmee heb je gelijk een goede bron van vitamine A, B en C in handen, want daar zit rode biet vol mee. Deze hummus smaakt het beste op een krokant broodje. Het recept vind je hieronder.
Krokantje met rode bieten hummus
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Aantal: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Energie: 316 kcal per persoon
Rode bieten hummus (15 min)
Als eerste maak je de rode bieten hummus voor op het krokantje. Wat je hiervoor nodig hebt is:
- 1 flinke voorgekookte rode biet
- 275 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 2 eetlepels sesamzaad
- Teentje knoflook
- Citroensap van halve citroen
- Halve theelepel komijnpoeder
- Halve theelepel paprikapoeder
- Snufje peper en zout
- Staafmixer
Bereiding: Snijd de rode biet en de knoflook in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten vervolgens samen in een grote kom. Pak de staafmixer en mix het geheel tot een smeuïge crème.
Krokantje met rode bieten hummus
Nu je de rode bieten hummus klaar hebt staan, kan je het gerecht afmaken. Je hebt nog het volgende nodig:
- 4 stuks La Place krokantjes zonnepit
- 8 eetlepels rode bieten hummus
- 40 gram vegetarische crisps
Bereiding: bak de krokantjes af volgens de verpakking. Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met hummus. Voeg als laatste de vegetarische crisps toe en smullen maar!
Met dit gerecht zet je al een feestelijk hapje op tafel. Maar denk je eens in met hoeveel verschillende soorten hummus die jij lekker vindt je dit krokantje ook kunt beleggen! Ben je op zoek naar meer kookinspiratie voor jouw ultieme paasontbijt of -brunch? Bekijk dan eens deze paasontbijt ideeën! Happy Easter!
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!