Als vegetariër mis je misschien zo af en toe toch zo’n lekker broodje kebab. En daar hoef je je absoluut niet voor te schamen, je bent niet de enige! Daarom stonden we dan ook te trappelen toen we deze vegetarische kebab van chef-kok Mounir Toub voorbij zagen komen, oh yeah! Dit overheerlijke recept komt uit zijn nieuwe kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch, waarin Mounir je meeneemt naar de rijke Arabische keuken. Zo waan je je de ene dag in Marokko en breng je de volgende dag een bezoekje aan Libanon. Deze lekkere vega kebab wordt dan ook één groot Arabisch feestje in de keuken!
Arabisch recept: Vegetarische kebab van paddenstoelen en cashewnoten
Mounir: ‘De Arabische keuken is nog altijd een ondergeschoven kindje, als je het mij vraagt. Jammer genoeg krijgt deze bijzondere keuken niet de credits die hij verdient. Met dit boek wil ik laten zien dat de Arabische keuken zoveel meer is dan alleen maar hummus!’ En dat is gelukt hoor Mounir! Het boek staat boordevol heerlijke soepen, maaltijden en zoete lekkernijen van Arabische oorsprong. Ook recepten om zelf brood te bakken ontbreken niet. Want brood is volgens Mounir de basis van de Arabische keuken. Mounir: ‘Bestek wordt nauwelijks gebruikt in de Arabische keuken, want men eet alles met brood. Het is niet alleen een instrument maar ook een belangrijk onderdeel van de eetgewoontes.’ Wil je je Arabische feestje dan ook compleet maken? Serveer flatbread bij deze overheerlijke vega kebab, yummy!
Deze ingrediënten heb je nodig
Voor 4 personen
- 50 g pijnboompitten
- 50 g ongezouten cashewnoten
- 50 ml olijfolie
- 250 g champignons, schoongeveegd en in vieren
- 250 g gemengde paddenstoelen (afhankelijk van seizoen), schoongeveegd en in stukjes
- 2 rode uien, in kleine blokjes
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 150 g paneermeel
Bij dit recept heb je nodig: ovenschaaltje, koekenpan. zeef, keukenmachine en satéprikkers
Zo maak je de vegetarische kebab
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in het ovenschaaltje in circa 8 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak alle paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de paddenstoelenmix in een bolzeef, druk het vocht er goed uit en laat in de zeef uitlekken en afkoelen. Doe de afgekoelde paddenstoelenmix met de pijnboompitten en cashewnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren en Parmezaanse kaas erdoor.
- Doe hier net genoeg paneermeel doorheen tot het mengsel er niet meer vochtig uitziet. Laat het mengsel zeker 5 minuten staan, zodat het paneermeel het vocht kan opnemen. Als het mengsel alsnog te nat is, kun je nog wat paneermeel toevoegen.
- Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en druk elke portie om een dikke satéprikker heen. Verwarm een koekenpan op laag vuur, giet er een scheutje olijfolie in en bak de vegetarische kebab in circa 5 minuten om en om goudbruin.
Mis nooit meer iets van Holistik!
Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.Ja, houd mij op de hoogte!