Deze glutenvrije gebakjes hebben een voedzame bodem, een luchtige yoghurtlaag en een frisse mango twist. Eet ze als tussendoortje of als ontbijtgebakje. En het mooie is: deze cupcakes geven je geen sugar rush, maar een energieboost waar je ‘u’ tegen zegt. Het recept is van Mireille, gastblogger van Oh My Pie!
Recept: no-bake cupcakes zónder gluten, lactose en geraffineerde suiker
Creatief bezig zijn in de keuken zonder de oven te hoeven gebruiken. Zie hier het fantastische recept voor no-bake cupcake zonder gluten, lactose én zonder geraffineerde suikers. Wil je er een plantaardige versie van maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine. Easy peasy! Je maakt er 6 tegelijk dus je hebt meteen je tussendoortjes voor een paar dagen klaar.
Benodigdheden:
- Cupcakevorm
- Mengkom
- Keukenmachine
- Spatel
Ingrediënten voor de bodem:
- 50 g glutenvrije havermout
- 2 el kokosrasp
- 1/2 el Living la Vida Choca kruidenmix van Green Gypsy
- 15 kleine zachte dadels
- 2 el gesmolten kokosolie
- 4 el gevriesdroogde aardbeien
Ingrediënten voor de vulling:
- 200 g Alpro More Fruit No Added Sugar Mango
- 120 g diepvries mango
- 2 el agavesiroop
- 3 el kokosrasp
- 3 gelatineblaadjes of 2 g agar agar
- Ingrediënten voor de topping naar keuze
Aan de slag!
- Vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie zodat ze makkelijk loskomen van de vorm.
- Maak alle ingrediënten voor de bodempjes fijn met een keukenmachine tot een kneedbare massa. .
- Bekleed de bodempjes van de muffinvormpjes met het deeg. Duw dit goed aan en schuif ze de koelkast in.
- Laat de mango ontdooien als je diepvriesmango gebruikt of snijd de verse mango in stukjes en doe de stukjes in een kom.
- Spatel hier het zoetmiddel, yoghurt en de kokosrasp doorheen en pureer alles tot een glad beslag.
- Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp de blaadjes uit en verwarm deze in een pannetje. Blijf ondertussen goed roeren. Zodra de blaadjes zijn opgelost kun je al roerende het yoghurtmengel toevoegen totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Ga door naar stap 8.
- Gebruik je agar agar? Breng de agar agar samen met een scheut water al roerende aan de kook, voeg al roerende het yoghurtmengsel toe en laat het mengsel zo’n 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur.
- Schenk het yoghurtmengsel over de bodempjes van de cupcakes.
- Schuif de cupcakes de koelkast in voor zo’n 30 minuten totdat de vulling wat steviger is geworden. Decoreer de cupcakes met vers fruit.
- Laat de taartjes goed opstijven in de koelkast
Thuiskomen in je eigen lichaam?
Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts. Download gratis mini-guideBeeld: Kim Hoekstra Fotografie