Recept van Miljuschka Witzenhausen: zó maak je een trommel vol vegan kruidnootjes

Recipes
vegan kruidnootjes

We geven het eerlijk toe, ook wij hadden ons de decembermaand anders voorgesteld. Maar gelukkig kan Sinterklaas vieren met een klein clubje ook leuk zijn. Kijk maar eens hoe gezellig het wordt als je een trommel met vegan kruidnootjes op tafel zet. Met dit recept van Miljuschka Witzenhausen bak je er 75 in één keer. En réken maar dat ze zo op zijn…

Recept van Miljuschka Witzenhausen: zó maak je een trommel vol vegan kruidnootjes

Het eten van pepernoten is een Nederlandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw. In die tijd kregen kinderen bij het Sinterklaasfeest pepernoten gemaakt van deegresten van peper- en kruidkoek. Het resultaat: vierkante brokjes die smaakten naar ontbijtkoek. Pas in de achttiende eeuw kreeg de pepernoot zijn huidige vorm en smaak. Daarin werden kruiden – peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagelen – verwerkt die zeelieden meenamen uit het Verre Oosten. De pepernoot met de meeste kruiden en de bolle vorm werd populair en tot ‘kruidnoot’ gedoopt. Anno 2020 is Sinterklaas zonder kruidnoten niet denkbaar. Zelf maken we ze het liefst plantaardig. Dit vegan recept van Miljuschka Witzenhausen is favoriet.

Ingrediënten – 75 kruidnootjes

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
1,5 el koekkruiden
Snufje zout
100 gr Flora Plant ongezouten, koud en hard, in blokjes
5 el biologische amandeldrink

Zo maak je de vegan kruidnootjes

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Neem een kom en meng hier de droge ingrediënten in (zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en koekkruiden)
  • Roer dit met een lepel even door zodat eventuele klontjes eruit zijn.
  • Snij nu de koude Flora Plant in klontjes en voeg dit toe aan het meel evenals de amandeldrink.
  • Kneed het geheel nu met je handen goed door tot je een samenhangende bal hebt.
  • Draai hier mooie kleine balletjes van en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 25 minuten of tot goudbruin en gaar.

Wil je ze bewaren in een trommel, laat ze dan eerst helemaal goed afkoelen.

Ingredient in de schijnwerpers: Flora plant

Flora plant kruidnootjesHet smaakt als roomboter, het ziet eruit als roomboter, het heeft alle goede eigenschappen van roomboter en toch is Flora Plant 100% plant based. Het bestaat uit de plantaardige oliën van o.a. koolzaad en zonnebloem en bevat minder vet en zout dan roomboter. Je kunt er mee bakken, braden, grillen, stomen, smoren en stoven. Daarnaast heeft een pakje Flora Plant de helft minder impact op het klimaat dan een pakje roomboter *. Dat alles verpakt in een biologisch afbreekbare wikkel, vrij van plastic. Door roomboter voortaan te vervangen door Flora Plant zet je een kleine stap in de goede richting naar een beter klimaat. Je vindt Flora Plant in het zuivelschap van jouw supermarkt.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Margriet

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.