Recept uit All-day Bowls: Alohabowl met granola

Food
All-day_Bowls, boek, smoothie bowl
karlijn visser, holistik

Karlijn Visser
28.04.2017

Een kookboek naar ons hart, volledig gebaseerd op eten uit een bowl. De gerechten in All-day Bowls van culinair trend journalist en food fotograaf Denise Kortlever zijn eenvoudig, lekker en zien er stunning uit. Dit recept pikten wij eruit: een Alohabowl met granola om nog iets langer in de oranje vibe te kunnen blijven hangen. 

Recept uit All-day Bowls: Alohabowl met granola

all-day bowls, denise kortleverDenise: In mijn ontbijtboek deelde ik al een recept voor een açaibowl: een fruitsmoothie met de textuur van softijs die inmiddels ook in Nederland aan terrein wint. Nóg hipper is de bijna neonroze pitajabowl, waarvoor je tropisch drakenfruit gebruikt. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch echt de alohabowl, die ik bij een fijn smoothiebarretje in San Diego ontdekte en vervolgens de hele week als ontbijt at. Eenmaal thuis maakte ik ’m dan ook meteen na. Deze oranjeroze bowl maak je met mango en frambozen uit de diepvries, die ook nog eens veel makkelijker verkrijgbaar zijn dan açaibessen of pitaja.

Ingrediënten

Bereiden: 5 minuten
voor 2 personen
100 g frambozen, bevroren
150 g mangoblokjes, bevroren
350 ml kokosmelk
extra: keukenmachine of sterke blender

Toppings
4 el granola
handje frambozen en/of blauwe bessen

Bereiding

Pureer het bevroren fruit met de kokosmelk tot het de textuur van zacht softijs heeft. Schep in een kom. Bestrooi met de toppings en serveer meteen. Variatie: voor een smoothiebowl voeg je 200 ml extra kokosmelk toe.

Nooit meer iets missen van Holistik? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken en je in te schrijven voor onze Newsletter.

All-day Bowls, €20, uitgeverij Spectrum. Verkrijgbaar via Bol.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.