Recept: tuinbonenpannenkoekjes met parmezaanse kaas (tjokvol vitamine B!)

Recipes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
09.09.2020

We weten het stiekem allemaal: het beste dieet is geen dieet, maar een levensstijl. Janine en Annemieke Jansen leggen het haarfijn uit in Mooi mediterraan. Verwacht eenvoudige recepten met mediterraanse flair die goed voor de lijn zijn en een overvloed aan verse vis, groenten en noten bevatten. Naast recepten geven de dames interessante facts over afvallen én fijn leven. Met deze heerlijke galettes (een chique woord voor pannenkoekjes waardoor ze sowieso lekkerder smaken) op basis van tuinbonen maak je een vliegende start.

Recept: tuinbonen pannenkoekjes met parmezaanse kaas en tjokvol vitamine B

Niet iedereen is gek op (tuin)bonen, maar wedden dat je deze galettes niet kan weerstaan? Tuinbonen zijn, net als alle andere bonen, ontzettend gezond. Ze wat vaker eten is dus een hartstikke goed idee. Ze bevatten superveel voedingsstoffen, waaronder een hele hoop vitamine B’s (B1,B2, B3, B5, B6 en B11). Daarnaast is de tuinboon rijk aan mineralen zoals koper en ijzer en heeft daarom een positieve invloed op je bloeddruk. Nog een shout out voor de (tuin)boon: mensen die ze vaak eten schijnen een lager cholesterolgehalte te hebben.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g tuinbonen (netto ca. 180 g)
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • Scheut witte wijn
  • handje munt (10 g)
  • 50 g parmezaanse kaas

Bereiding tuinbonengalettes

Annemieke & Janine: “Verse tuinbonen moet je echt dubbel doppen, dan smaken ze aanzienlijk milder. Wij hadden op een dag tuinbonen uit de diepvries. Dat scheelt een dopronde, maar eerlijk; er gaat niks boven kakelverse tuinbonen. We gaan in dit recept dus uit van verse.”

1. Dop de tuinbonen voor de eerste keer en kook ze gaar. Laat ze even afkoelen en dop ze voor de tweede keer. Zelfs een notoire tuinbonenhater in de aanhang vindt ze na deze aanpak lekker.

2. Smoor de in ringen gesneden bosuitjes met de fijngesneden knoflook in de witte wijn. Doe de tuinbonen erbij en laat ze met een deksel op de pan tien minuten garen. Meng het geheel met een staafmixer. Roer er de fijngesneden munt en de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Bak er pannenkoekjes van.

Mooi Mediterraan, Annemieke Jansen en Janine Jansen, €24,99 verkrijgbaar via bol.com.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link