Recept van Indiase chefkok: kruidige viscurry met mango en rijst

Recipes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
03.03.2021

Als je met één gerecht eindeloos creatief kunt zijn, dan is het wel met curry. Bij het zien van dit recept voor een kruidige Indiase viscurry met mango en kokosmelk gingen wij direct watertanden. We kregen het recept (mét vegetarisch en vegan alternatief) cadeau van de Indiase chefkok Meenu Gupta, die in Nederland geweldige kookcursussen geeft via indiancookingclasses.nl. De curry zit vol gezonde eiwitten, heerlijke rijke kruiden en een perfecte zoet-zout-smaaksensatie.

Recept van Indiase chefkok: kruidige viscurry met mango en rijst

Meenu: ‘Ik ben opgegroeid in een gezin met een grote liefde voor eten. Mijn moeder, die geweldig vegetarisch kan koken, heeft me van kinds af aan al passie voor koken bijgebracht. Samen eten is een manier van verbinden en samen genieten van een gedeelde culinaire ervaring. Daarom kook ik altijd vanuit mijn hart, want eten is liefde.’ Volg vooral Meenu’s voorbeeld en maak van het koken van deze curry een liefdevol ritueel. Muziekje aan, telefoon uit en dan heel bewust genieten van je lekkere creatie. Inschrijven voor een kookcursus van Meenu om je skills te verfijnen? Dat kan hier. Je kunt Meenu ook volgen via Instagram. Eerder deelden we Meenu’s recept voor deze voedzame Indiase linzensoep.

Ingrediënten viscurry voor 4 personen

600g kabeljauw, in repen van 7 à 8 cm gesneden (Ben je vegetariër? Ga dan voor paneer, Indiase kaas. Op zoek naar een vegan alternatief? Dan werkt tofu prima!)
1 middelgrote rauwe groene mango, in lange stukken gesneden
2 middelgrote uien, fijngesneden
3 grote tomaten, gesneden in grote blokjes
6 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
2 el gember, geraspt of fijngesneden
6 el mosterdolie
1 tl mosterdzaadjes
2 tl zout
1 tl komijnzaadjes
1 el kurkuma
2 el korianderpoeder
1 tl garam masala
1 tl chili poeder
200ml kokosmelk
150ml lauw water
2 el verse gehakte korianderblaadjes
optioneel: 5 limoenblaadjes

Bereidingswijze Indiase viscurry

  • Leg de gesneden vis in een diep bord.
  • Pak een kom en meng ½ el kurkuma en 1 tl zout.
  • Neem dit mengsel en wrijf de vis er goed mee in. Laat het vervolgens 7 minuten rusten.
  • Verhit 3 el van de mosterdolie op een hoog vuur in een koekenpan of wok. Bak de stukken vis 2 minuten per kant of tot ze lichtbruin zijn. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
  • Verhit de andere 3 el van de mosterdolie in dezelfde pan en voeg komijnzaadjes, fenegriekzaadjes en mosterdzaadjes toe. Laat ze 1 minuut bakken, tot ze beginnen te poppen of springen.
  • Doe daarna de gesneden uien en de rest van het zout erbij en bak ze totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak het mengsel 2 tot 4 minuten.
  • Voeg de gesneden mango’s, chilipoeder, ½ el kurkuma en korianderpoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de kokosmelk en het water toe en roer het mengsel. Dek daarna de pan af met een deksel. Laat het geheel ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur staan.
  • Voeg de tomaten toe, samen met de garam masala en curryblaadjes. Roer goed en voeg daarna de kabeljauw toe. Doe de deksel weer op de pan en laat de curry nog even 4 minuten op laag vuur koken.
  • Garneer de viscurry met verse korianderblaadjes. Serveer met rijst. Smakelijk!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.