Recept: perzik clafoutis, zónder gluten, lactose en geraffineerde suikers

Food
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
05.04.2019

Deze glutenvrije clafoutis met perzik en is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een smaaksensatie eerste klas! Een luchtige Franse cake met een smeuïge bite waarin de perzik fantastisch combineert met het accent van citroen en vanille. Geheel glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én vrij van geraffineerde suikers. Het recept is van Oh my Pie. Nog een leuk nieuwtje: op zondagmiddag 12 mei 2019 organiseren Holistik en Marike een workshop glutenvrij bakken in Amsterdam. Meer informatie volgt snel, maar zet de datum vast in je agenda:-).

Recept: clafoutis met perzik (zónder gluten, lactose en geraffineerde suikers)

Clafoutis is een soort gebak dat meestal als dessert wordt gegeten. De ‘echte’ clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar gemaakt met kersen. Opvallend is dat de Fransen de kersen niet ontpitten. Het eten van deze goddelijke lekkernij is dan ook niet zonder risico. In de rest van Frankrijk wordt ook ander fruit gebruikt om een clafoutis te maken. Denk bijvoorbeeld aan perzik, aardbeien, blauwe bessen en zelfs banaan. Een clafoutis is overigens geen echte taart. Het lijkt eerder op een soort van luchtige cake. Clafoutis is zowel warm, lauw als koud erg lekker en smaakt ook prima als ontbijt!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

Wat heb je nodig?

Vlaaivorm 20 cm

Ingrediënten:

200 g gepureerde perzik of 220 ml kokosmelk (volle variant)
4 biologische eieren
3 el citroensap
1 tl vanille-extract
100 g amandelmeel
Snufje zeezout
2 perziken
amandelschaafsel om te garneren
Houd je van zoet? Voeg dan wat honing toe.

Zo maak je clafoutis

  • Verwarm de oven op 200 graden. Doe de gepureerde perzik (of de kokosmelk) in een mengkom samen met de eieren, vanille en het citroensap.
  • Mix het goedje tot een romig en vooral luchtig beslag.
  • Spatel het amandelmeel en het zeezout voorzichtig door het beslag. Proef het beslag, voeg zo nodig nog wat (suikervrije) honing toe. Schenk het beslag in de bakvorm.
  • Schil de perziken en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes perzik over het beslag en strooi hier wat amandelschaafsel overheen. Schuif de clafoutis de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n  25 a 30 minuten.

Bewaartip! De clafoutis kun je gerust zo’n 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Tip voor in je agenda: workshop glutenvrij bakken met Marike

oh my pie workshopOp zondag 12 mei slaan Holistik en Marike van Oh my Pie de handen ineen! Marike is dé ster van Nederland als het gaat om glutenvrij bakken. Hoogste tijd om samen een workshop te organiseren in Amsterdam. Zet zondagmiddag 12 mei maar vast in je agenda! Meer informatie over deze workshop volgt snel. De locatie is al wel bekend: de prachtige Siematic Flagship Store aan het Vondelpark in Amsterdam. Geloof ons, je weet niet wat je ziet zo mooi is deze plek!

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link