Vegan recept: gepofte aubergines met spicy edamame boontjes

Recipes
gepofte aubergine, vegan, polenta

Amber Biemans
23.06.2021

Het afgelopen jaar schoten de bestel- en afhaalopties als paddenstoelen uit de grond. Tussen dit enorme aanbod ontdekten wij een culinair pareltje: Buuf Louise, ofwel cooking queen Louise du Toit. Ze is zo lief geweest om een van haar allerlekkerste recepten met ons te delen. Deze gepofte aubergines met spicy edamame boontjes vergeet je waarschijnlijk nooit meer…

Vegan recept: gepofte aubergines met spicy edamame boontjes

gepofte aubergine, vegan, polentaSinds haar 21e reist Louise de wereld rond om gerechten uit alle windstreken te proeven. Die ervaring neemt ze mee haar Amsterdamse keuken in, waar ze graag experimenteert, kookt met groenten uit de moestuin en bakt. Uit die passie voor koken ontstond Buuf Louise: de nieuwe maaltijdafhaalservice waarvan jij elke dinsdag een royale maaltijd vol wereldse smaken kunt verwachten, waar mogelijk biologisch en altijd hartstikke vers. Het recept van deze week is dan ook door Louise zelf bedacht. Wij kunnen niet anders dan zeggen; wat een aanrader! Lees en kook je mee? Kijk voor meer info en het bestellen van Louise’s culinaire creaties op buuflouise.nl.  

Vegan recept: gepofte aubergines met spicy edamame boontjes

gepofte aubergine, vegan, polenta

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 (Turkse) aubergines
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout (bijv. Maldon)

Voor de vulling

  • 180 gram doperwten
  • 180 gram edamame boontjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ bosje koriander, gesneden
  • ½ eetl. ras el hanout
  • 3 eetl. amandelmeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sesamzaad, geroosterd

Zo maak je de gepofte aubergine

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden. Leg de aubergines met de binnenkant naar boven op een bakplaat en snij ze tot de helft in met een scherp mesje. Smeer ze in met olijfolie, peper en zout. Rooster de aubergines 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • Ondertussen maak je de vulling. Hak de edamame boontjes en doperwten fijn in de keukenmachine tot een grove pasta. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een ruime kom, voeg de bonenpuree toe en breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Laat de aubergines een beetje afkoelen en verdeel de vulling over de vier halve aubergines en bestrooi ze met wat extra sesam. Bak ze in 8 minuten goudbruin in de oven. Tip: lekker met een frisse tomatensalade, polentafrietjes en chili jam. Yum!
Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.