Recept: fluweelzachte soep van bloemkool, courgette en pastinaak

Recipes
fluweelzachte soep, lucy tweed, groentesoep
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
04.08.2022

Je kent het vast: je begint je week vol goede moed, een receptenselectie en een koelkast vol ingrediënten. Maar naarmate de week vordert raken je ingrediënten én je ideeën op. Dit kookboek is je beste vriend van Lucy Tweed is er om je precies op dat moment te redden.  Lucy Tweed weet als voormalig foodstyliste van Donna Hay als geen ander hoe een makkelijke maaltijd én een overheerlijk feestmaal gemaakt wordt. We delen graag een simpel recept voor een fluweelzachte soep van bloemkool, courgette en pastinaak met je.

Recept: fluweelzachte soep van bloemkool, courgette en pastinaak

Lucy Tweed: ‘Alsof je een hap wolken neemt. Koolhydraatarm (als dat je ding is), maar rijk en romig ogend. Je zou dit recept ook heel eenvoudig vegetarisch of zelfs helemaal vegan kunnen maken. Dit is het soort soep dat ik mezelf als pensionado, gehuld in een velours huispak, op de bank zittend, zie eten. Deze soep. En martini’s.’

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olijfolie
50 g boter
1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in 1 cm dikke plakjes
2 pastinaken, geschild en grof gehakt
1 bloemkool, grof gehakt
2 courgettes, grof gehakt
1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
1 l kippenbouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper

Krokante topping

3 el olijfolie
2 el kappertjes, zo droog mogelijk gedept
30 g vers broodkruim

Zo maak je het

  • Verhit de olie en boter in een grote pan op matig vuur. Voeg wanneer de boter gesmolten is de prei, pastinaak, bloemkool, courgette en de knoflook toe, en bak 15 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Giet de bouillon erbij en laat 30 minuten pruttelen.
  • Vis de knoflook uit de pan en knijp het zachte vruchtvlees terug in de soep.
  • Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verhit de olijfolie voor de topping in een grote koekenpan en doe de kappertjes erbij. Ze hebben de neiging om open te barsten en zich spetterend te misdragen, dus houd ze goed in de gaten.
  • Voeg wanneer ze barsten of bruin beginnen te worden het broodkruim toe en roerbak tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de soep met een handjevol krokante kruimels en kappertjes.
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.