Recept: plaattaart met zalm, bimi & gegrilde courgette

Recipes
plaattaart met zalm recept
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
24.08.2022

Dit recept voor plaattaart met zalm, courgette en bimi maakt gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg en is daarom een supersimpel en stressvrij. Tip van Libby Silbermann van Foolproof Vis: Gril de courgette wel even van tevoren – dat ziet er mooi uit en geeft extra smaak.

Recept: plaattaart met zalm, courgette & bimi

Dit recept komt uit Foolproof Vis van Libby Silbermann. In dit boek vind je 60 foolproof recepten voor het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren. Deze heerlijke recepten kun je makkelijk en zonder stress bereiden, zodat je er telkens
op terug kunt vallen. Denk bijvoorbeeld aan een snelle makreelpaté, kruidige kabeljauw-goujons en Spaanse paella. Probeer je vis altijd van een duurzame leverancier te kopen.

Ingrediënten voor 6 personen

1 courgette, in de lengte in dunne plakken

2 el olijfolie, plus extra voor eroverheen 50 g bimi
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg à 270 g (bijvoorbeeld Tante Fanny), op kamertemperatuur
250 g mascarpone
geraspte schil van 1 biologische citroen
10 g bieslook, heel fijn gehakt, plus extra als garnering
2 kleine biologische zalmfilets, zonder huid, in reepjes van 2,5 cm
1 biologisch ei, losgeklopt
zeezout en versgemalen zwarte peper

Opdienen met groene salade

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  • Verhit een grillpan en bestrijk de courgetterepen aan beide kanten met olijfolie. Bak ze als de pan heet is in delen
    circa 2 minuten aan elke kant, zodat ze van die mooie grillstreepjes krijgen. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Breng intussen in een pan water aan de kook. Voeg de bimi toe en blancheer hem 30 seconden. Giet af en laat schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een grote met bakpapier beklede bakplaat. Breng er met een mes rondom een rand van circa 2 centimeter breed op aan. Meng in een kleine kom de mascarpone, citroenschil, bieslook en flink wat zout en peper. Verdeel het mascarponemengsel gelijkmatig over het deeg, maar houd de rand vrij.
  • Leg de zalmreepjes op het mascarponemengsel. Doe hetzelfde met de geblancheerde bimi en eindig met de courgetterepen. Besprenkel alles tot slot met olijfolie en bestrijk de rand voorzichtig met het losgeklopte ei.
  • Zet de taart 20 minuten in de oven tot de vis gaar en het deeg opgezwollen en goudbruin is.
  • Haal uit de oven en strooi er nog wat bieslook over. Snijd de taart in zes (of meerdere) porties en dien op met een salade: een heerlijke, luxe lunch.
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.