Een kleurrijk én gezond paasontbijt: zo doe je dat!

Recipes
paasontbijt jumbo
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
10.03.2021

Met de komst van de lente zijn er weer veel verse biologische producten die je kunt gebruiken om iets heerlijks op tafel te zetten, bijvoorbeeld tijdens het paasontbijt. Of je nu een intiem ontbijt voor familie organiseert of iemand uitnodigt voor een middag paaseieren zoeken, verras je tafelgenoten met een heerlijk en gezond gerecht. Dit is een van onze favorieten voor het paasontbijt!

Een kleurrijk én gezond paasontbijt: zo doe je dat!

paasontbijt jumboBij Pasen denk je al snel aan eieren. En natuurlijk is er niks mis met een gebakken of gekookt eitje bij je paasontbijt. Als je het combineert met de gezonde vetten van bijvoorbeeld een avocado ben je helemaal gezond bezig. Met Pasen is het ook leuk om je eigen homemade hummus te maken. Niet in de oersaaie kleur van kikkererwten, maar in vrolijk roze. Meer dan een rode biet heb je daar niet voor nodig. Daarmee heb je gelijk een goede bron van vitamine A, B en C in handen, want daar zit rode biet vol mee. Deze hummus smaakt het beste op een krokant broodje. Het recept vind je hieronder.

Krokantje met rode bieten hummus

Totale bereidingstijd: 20 minuten
Aantal: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Energie: 316 kcal per persoon

Rode bieten hummus (15 min)

Als eerste maak je de rode bieten hummus voor op het krokantje. Wat je hiervoor nodig hebt is:

  • 1 flinke voorgekookte rode biet
  • 275 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • Teentje knoflook
  • Citroensap van halve citroen
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Snufje peper en zout
  • Staafmixer

Bereiding: Snijd de rode biet en de knoflook in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten vervolgens samen in een grote kom. Pak de staafmixer en mix het geheel tot een smeuïge crème.

Krokantje met rode bieten hummus

Nu je de rode bieten hummus klaar hebt staan, kan je het gerecht afmaken. Je hebt nog het volgende nodig:

  • 4 stuks La Place krokantjes zonnepit
  • 8 eetlepels rode bieten hummus
  • 40 gram vegetarische crisps

Bereiding: bak de krokantjes af volgens de verpakking. Halveer de broodjes en besmeer beide helften royaal met hummus. Voeg als laatste de vegetarische crisps toe en smullen maar!

Met dit gerecht zet je al een feestelijk hapje op tafel. Maar denk je eens in met hoeveel verschillende soorten hummus die jij lekker vindt je dit krokantje ook kunt beleggen! Ben je op zoek naar meer kookinspiratie voor jouw ultieme paasontbijt of -brunch? Bekijk dan eens deze paasontbijt ideeën! Happy Easter!

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.