Staat jouw kundalini energie al aan?

Body
kundalini energie
kundalini energie


25.06.2017

Kundalini is levensenergie die als een slapende slang verborgen ligt aan het begin van je ruggengraat. Hoe je ‘m tot leven wekt (en waarom je dat überhaupt zou willen) weet Jeanne Werkhoven van Return to Essence.

Staat jouw kundalini energie al aan?

Wat betekent het woord kundalini precies?

Kundalini staat voor levensenergie. Het is een woord uit het Sanskriet dat ‘opgerold’ betekent. Je kunt kundalini zien als een energiekanaaltje dat traditioneel gezien opgerold ligt aan het begin je ruggengraat.

Waarom zou je kundalini energie überhaupt willen opwekken?

Omdat het je grootste bron van creativiteit en bewustwording is. Kundalini energie is werkzaam in ieder mens en stroomt in lichte mate altijd door je lichaam. De energie werkt in alle aspecten van je leven door: fysiek, mentaal en spiritueel. Bij grote veranderingen in je leven is het kundalini energiesysteem extra actief om je te helpen deze veranderingen te realiseren. Cyndi Dale beschrijft heel mooi in haar boek: “Kundalini stelt je in staat om jezelf te zijn en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.”

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Zijn er technieken om kundalini (versneld) op te wekken?

Ja, die zijn er. Bijvoorbeeld door kundalini yoga. De-armouring is een andere techniek waarbij met drukpunten vastgezette energie weer in beweging wordt gebracht. Ik geloof daar alleen in zolang het heel bewust en voorzichtig gebeurt. Je lichaam moet deze energie namelijk wel kunnen verdragen, anders kun je last krijgen van uiteenlopende klachten zoals psychoses, slapeloosheid en hartkloppingen. Je kunt het ’t beste vergelijken met een deur waar een heleboel sloten op zitten. Als je ze één voor één openmaakt, zal de deur zich op een gegeven moment openen. Een deur forceren met een breekijzer kan natuurlijk ook. Alleen bestaat de kans dat je de deur dan blijvend beschadigt.

Hoe voelde het precies toen bij jou de kundalini energie ging stromen?

Bij mij begon het met kleine schokjes in mijn lichaam die steeds heviger werden. Toen mijn kundalini net begon te stromen waren de bewegingen vaak ongecontroleerd. Als ik naar bed ging en me ontspande, dan kwam er een golf. En nog één en nog één. Soms lag ik echt even te spartelen in bed. Nu zijn deze bewegingen veel rustiger geworden.

De energie die je opwekt kán dus erg krachtig zijn. Schuilt daar ook een gevaar in?

Het ontwaken van je kundalini kan een zeer heftige ervaring zijn, maar is altijd tijdelijk. Hoelang deze periode duurt kan wel verschillend zijn per persoon. Zorg in die tijd goed voor jezelf, zoek geen spirituele/energetische behandelingen op, maar zorg juist voor een gezonde aarding, gezonde beweging en gezonde voeding. Zoek steun waar je het nodig hebt, en wanneer zich trauma’s of andere onverwerkte zaken aandienen, zoek dan naar een therapeut met begrip voor je ervaringen.

Foto collage Evelyn en Karlijn Twee foto's Evelyn en Karlijn

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Bron: Kundalini. Voor een energiek leven vol vuur. Van Cyndi Dale.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guideWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide miniWe gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.