Jamila’s overheerlijke broccolikoekjes (en ze zijn nog gezond ook)

Food
broccolikoekjes

Er zijn van die dagen dat ik even niets meer wil horen over vegan, raw food, glutenvrij en lactose intolerant. Dan wil ik iets maken dat gewoon lekker is. Punt. Dat deze broccolikoekjes uit het fonkelnieuwe kookboek van Jamila Winwood ook nog eens gezond zijn, dat is vooral mooi meegenomen.

jamila wijnroodJamila’s overheerlijke broccolikoekjes

Jamila Winwood is een Nederlands-Marokkaanse lifestyle blogger & health coach. Als dochter van een Marokkaanse boer, groeide ze op met biologisch eten van het land en keek ze vaak over de schouder van haar moeder en grootmoeder mee die van de oogst heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten bereidden. Deze herinneringen aan haar jeugd en latere reizen door Marokko, resulteerden in een prachtig receptenboek: Van Tajine tot Havermout. Het boek staat boordevol gezonde recepten die zijn bereid met pure ingrediënten als amandelen, dadels, munt en vijgen. Bovendien zijn alle recepten eenvoudig te bereiden. De broccolikoekjes staan binnen een uur op tafel.

 Broccolikoekjes, zo maak je ze:

– Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Rasp de broccoli op een grove rasp en meng met de havermout, het amandelmeel, de kaas, de bosui, de knofook, de peterselie, het citroenrasp, de komijn en een 1⁄2 theelepel zout.
– Voeg al roerend de eieren een voor een toe, zodat een kruimelig mengsel ontstaat. Meestal heb je aan 2 eieren genoeg; is het mengsel dan te droog om er koekjes van te vormen, voeg dan nog een extra ei toe.
– Maak bolletjes van het broccoli- mengsel, leg ze op een bakplaat en druk ze een beetje plat.
– Bestrijk de koekjes met wat olijfolie en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

En deze ingrediënten heb je nodig (4 personen):

1 stronk broccoli
40 g havermout
100 gram amandelmeel
100 gram harde geitenkaas
geraspt 2 lente-uitjes, in dunne ringen
3 tenen knoflook
een handvol gehakte peterselie
1 tl citroenrasp
1 tl gemalen komijnzaad
2 à 3 eieren (ik zou er 3 nemen)
olijfolie

broccolikoekjesIk vond het maken van de koekjes super simpel. Het raspen van de broccoli leek me een lastig klusje maar was zo gepiept. Mijn vriend Sebastiaan en ik hebben de koekjes als snack gegeten en vonden ze heerlijk. Ze hadden iets zouter gemogen, maar dat kan ook aan mij liggen (ik gooi overal extra zout op, moet ik ook eens afleren). Kortom: koop dat boek! Want de andere 59 recepten die er in staan zien er ook verrukkelijk uit.

Van Tajine tot Havermout wordt uitgegeven door ROSE stories en is vanaf 4 juni – vlak voor de start van de jaarlijkse Ramadan – online en bij diverse boekwinkels verkrijgbaar voor 19,95 euro.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link