Vier het najaar met deze heilzame herfsttaart met seizoensfruit

Food
Superfoods Heilzame herfsttaart met seizoensfruit blauwe bessen
Superfoods Heilzame herfsttaart met seizoensfruit blauwe bessen


22.09.2021

Vanavond om 21.21 uur precies begint de herfst. Geen betere manier om de komst van een nieuw seizoen te vieren dan met een kop kruidenthee en iets lekkers. Deze heilzame herfsttaart zit bomvol superfoods en maak je zonder oven.

Heilzame herfsttaart met seizoensfruit

Vanavond vindt de herfstequinox plaats (equinox is Latijn voor ‘gelijke nacht’). Om precies 21.21 uur Nederlandse tijd staat de zon loodrecht boven de aarde en maakte de zomer plaats voor de herfst. En als je het ons vraagt is de komst van een nieuw seizoen een moment om te vieren.

Dankfeest

Het herfstfeest – ook wel Mabon genoemd – zoals dat door de eeuwen heen gevierd wordt, is een dankfeest voor de laatste oogst. Met de komst van Mabon breekt een nieuwe periode aan. Je mag ontspannen en uitrusten van al het werk dat je de afgelopen tijd hebt verricht. Het is de tijd van het jaar om je los te maken van de waan van de dag en je klaar te maken voor de donkere maanden die er aan zitten te komen. Het is ook een goed moment om je eigen persoonlijke oogst van het afgelopen jaar te inventariseren én de oogst van het land te verwerken is een heilzame herfsttaart.

Ingrediënten voor één herfsttaart

Voor het deeg:
2 eetlepels walnoten
2 eetlepels cashewnoten
1 eetlepel hennepzaad
1 eetlepel chiazaad, geweekt in 2 eetlepels water
4 dadels
2 eetlepels cranberries
1 eetlepel suiker of Biotona Bio SuperSweet
een snuf zeezout
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel Biotona Superfibres

Voor de vulling en topping:
150 g zure room (In plaats van zure room kun je ook ricotta, cottagecheese of plantaardige room gebruiken)
geraspte schil van 1 limoen
1 eetlepel suiker of Biotona Bio SuperSweet
1 bakje blauwe bessen en 1 bakje bramen

En zo maak je de herfsttaart

  • Doe de walnoten, de cashewnoten, het hennepzaad en het chiazaad in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg er de rest van de ingrediënten voor het deeg aan toe en mix.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van ongeveer 4 millimeter.
  • Vul een grote of meerdere kleine taartvormen met het deeg. Bekleed ze eerst met bakpapier zodat je de korst er goed kunt uithalen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de koude zure room op met de limoenzeste en de Biotana Bio Supersweet tot hij indikt. Schep de limoencrème op de taartbodem en werk af met de bessen en bramen.
  • Rasp er eventueel nog wat limoenzesde over en klaar ben je! Laat de herfst maar komen…

Je sparkle houden na je 40e?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Eef's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.