Salades en de herfst: een betere combinatie dan je denkt

Food
venkel, salade, herst menu saladebar
Elnaz Bahrami

Elnaz Bahrami
11.10.2018

Als het aan Elnaz Bahrami, eigenaresse van saladebar Venkel in de Amsterdamse Pijp, ligt gaan we in de herfst gewoon door met het eten van salades. Met hier en daar een aanpassing in de vulling maak je met haar tips in een handomdraai de lekkerste aardende salades met herfstgroenten. 

Salades en de herfst: een betere combinatie dan je denkt

Het weer blijft altijd een geliefd gespreksonderwerp. Je hoort het jezelf vast weleens zeggen: “Poeh, wat is het toch warm!” of “Nou, de herfst is begonnen, hé?”. Bij ons vervolgt men die laatste vraag dan standaard met“Wat gaan jullie eigenlijk doen met de herfst? Want dan wil men toch geen salades…?” Dan moet ik stiekem een beetje lachen. Maar vind het jammer dat de salade nog steeds enkel met de zomer wordt geassocieerd. Dat het iets is wat je alleen nuttigt bij warm weer of als je iets ‘lichts’ wil eten. Alhoewel een salade daar goed voor dient, is het daar natuurlijk niet enkel toe beperkt. Dat is het in ieder geval voor mij nooit geweest. Ik begon ooit aan dit saladebar-avontuur met het streven om een verandering opgang te brengen als het gaat om de perceptie van een salade. Misschien naïef, maar ik geloof er nog steeds in.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Salade als volwaardige maaltijd

Een salade eten als volwaardige maaltijd kan altijd én in elk seizoen. Juist omdat elk seizoen andere groenten en bereidingen van de groenten met zich meebrengt, kun je enorm veel diversiteit aanbrengen in een salade. Denk aan paddestoelen of pompoen, smaken waar we naar hunkeren op donkere, natte koude avonden. Maar ook zoete aardappel uit de oven of gegrilde pastinaak. Of wat te denken van bonen of linzen: warm ze even op in een koekenpan met wat kruiden. Want opgewarmd geven ze veel meer smaak af. Dat gemengd met groenten die je liever niet warm hebt – zoals bladgroenten omdat de ‘crunchyness’ daarvan juist heel lekker is – en je hebt je perfecte herfstsalade.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link