Recept voor een fris dessert: frambozenmousse met basilicum

Recipes
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
07.06.2022

Deze frambozenmousse met basilicum is niet alleen supersimpel (je maakt ‘m in 15 minuten) maar ook nog eens mooi! Dit dessert wordt nóg lekkerder als je er ingrediënten uit je eigen moestuintje in verwerkt. Het recept komt uit homegrown. van natuurgeneeskundige Kyra de Vreeze. Ze leert je hoe je kookt met lokale en zelfgeteelde seizoensproducten. Zo pak je de regie terug en ontdek je hoe je met liefde voor de aarde voedsel kunt verbouwen en koken (ook in de stad!). Ben je nog niet zo ver? No worries, voor deze frambozenmousse kun je natuurlijk ook een tripje naar de markt of lokale boer maken.

Recept voor een fris dessert: frambozenmousse met basilicum

Frambozen vormen het basisingrediënt voor deze mousse: echt zomerfruit dat tot de rozenfamilie (!) behoort. Net als de aardbei, peer, en de pruim. En wist je dat…

  • Je van de gedroogde bladeren van de framboos thee kan trekken?
  • Inheemse frambozen naast roze en rood, ook gele, oranje, bruine of zwarte vruchten kunnen dragen?
  • Naast aardbeien, de framboos het meest geteelde fruit is in moestuinen?
  • Er een kruising bestaat tussen een braam en een framboos met de naam ‘basterdframboos’?
  • De framboos een van de weinige fruitsoorten is die het antioxidant ellagitannine tegen celbeschadiging bevat?

De ellagitannine in frambozen werkt volgens wetenschappers tegen kanker, ontstekingen en virussen. Frambozen bevatten daarnaast ook de stof raspberry ketone; deze zorgt voor de typische frambozengeur. Raspberry ketone gaat volgens onderzoekers overgewicht tegen en is goed voor een vervette lever. Je doet je lijf dus een plezier met dit toetje…

Ingrediënten voor 4 porties

300 g verse of bevroren frambozen (ontdooid)
2 tl agar-agarpoeder
1 tl vanille-extract
4 el bietsuiker
300 ml slagroom
15 tot 20 blaadjes verse basilicum

Zo maak je het 

  • Doe de frambozen, de agar-agar, de vanille en de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot het zachtjes kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Roer tijdens het verwarmen.
  • Doe de frambozensaus in de keukenmachine en blend gedurende een paar seconden tot het geheel smeuïg is. Giet af en laat afkoelen.
  • Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de slagroom op te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook handmatig met een garde stijfkloppen.
  • Voeg de frambozensaus aan de slagroom toe en klop het geheel nog 15 seconden op tot het volledig gemengd is.
  • Schep het in bakjes en zet het in de koelkast tot gebruik. Je maakt de mousse af met verse frambozen, (micro) basilicumblaadjes en een snufje gedroogde lavendelbloemetjes.

Thuiskomen in je eigen lichaam?

Download nu de gratis Mini Guide en ontvang tips van Karlijn, Evelyn & een team van experts.Download gratis mini-guideBody Guide Mini Guide

Bron: ahealthylife.nl

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
    Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


      We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
      Download nu jouw gratis Body Guide mini


        We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
        Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!



          We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.