videocam Bijna uitverkocht: Holistik Jubileum Box! Bestel 'm nu voor €69,95

Evelyn at 3000 calorieën aan fruit op 1 dag (en dat viel niet mee)

Food
fruitarier

Enkele weken terug interviewden we Aleid Koopal. Als fruitariër eet ze elke dag 3000 calorieën aan fruit. Op een of andere manier liet het interview me niet los. Is zoveel fruit eten goed te doen of een pure kwelling? Er is maar één manier om daar achter te komen. En dus at ik een dag als Aleid.

3000 calorieën aan fruit op 1 dag

Om te weten hoe Aleid elke dag 3000 calorieën aan fruit binnen krijgt, vroeg ik haar een eetdagboek op te sturen. Bij het open klikken van haar mail zinkt de moed me in de schoenen. Ontbijten met 4 mango’s? Lunchen met 7 bananen? Oei, zulke hoeveelheden had ik niet aan zien komen. Ik heb in mijn leven nog nooit 2 bananen achter elkaar gegeten. Laat staan 7. Maar goed, ik laat me natuurlijk niet uit het veld slaan voordat deze challenge überhaupt is begonnen. En dus fiets ik naar de groenteboer voor – hou je vast – 4 mango’s, 7 bananen, 3 perziken en 10 grote dadels. Ook koop ik 2 courgettes, 1 komkommer, 4 tomaten, een stronkje broccoli en wat champignons. Want volgens het eetdagboek mag ik ook wat groente eten.

Ontbijt

Vol goede moed spring ik mijn bed uit om te beginnen aan een dag uit het leven van een fruitariër. Een half uur later ben ik een stuk minder vrolijk. Ik was vergeten wat voor een rotklusje het is om mango’s te snijden. De glibberige pitten in het midden irriteren me mateloos. En dat ik mijn vaste kop koffie moet missen, maakt het er niet beter op. Na 3 mango’s zit ik propvol. Mango nummer 4 bewaar ik in de koelkast, als toetje voor vanavond. Of toch niet? Want gek genoeg heb ik na een uur alweer trek. En dus eet ik om 10.00 uur nog een mango, samen met 3 perziken. Om me vervolgens mentaal voor te bereiden op de lunch.

Lunch

fruitarierOoit wel eens 7 bananen tegelijk gegeten? Nou ik niet. Gelukkig heeft Aleid 2 recepten meegestuurd en hoef ik de bananen niet uit het vuistje te eten. Omdat mijn vriezer stuk is, zit het maken van bananenijs met zelfgemaakte karamel er niet in. En dus stort ik me op een smoothie van 7 (!) rijpe bananen, een paar dadels en wat vanillepoeder. Om deze smoothie beter drinkbaar te maken, voeg ik een scheutje kokoswater toe. Na twee glazen van deze mierzoete substantie kan ik geen boe of bah meer zeggen. Het derde glas bewaar ik als tussendoortje. Ik ben blij als ik om 16.00 uur de ‘7 bananen horde’ heb genomen.

Diner

Ik dacht altijd dat ik een zoetekauw was, maar na al dat fruit kan ik geen zoet meer zien. Ik snak naar iets hartigs. Gelukkig eet Aleid ook groente. Als diner staan er coodles met mexican sweet ‘n spicy saus op het menu. In plaats van pasta eet ik ‘spaghetti’ van courgette en komkommer met een pittige tomatensaus. Ik vind het knap dat Aleid een smaakvol avondmaal (want dat is het!) kan maken puur op basis van groente, fruit en specerijen, maar mijn hele systeem schreeuwt inmiddels om iets warms. Iets vets! Iets zouts!

Conclusie

Als ik ’s avonds mijn bed in duik heb ik een buik als een watermeloen. Mijn darmen draaien overuren om al die vezels te verwerken. Ik heb moeite om in slaap te komen, gek genoeg barst ik van de energie. Zou het door al dat fruit komen? Na een dag als fruitariër kan ik maar één conclusie trekken: om écht te ervaren wat leven op fruit met je doet zul je het veel langer moeten proberen dan een dag. Maar alleen al de gedachte aan 49 bananen per week doet me huiveren. En ik zie mezelf ook echt geen 28 mango’s schillen. Het was een leuk experiment, maar ik verheug me nu op mijn dampende mok koffie en twee gekookte eitjes…

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Gratis e-book en 10 minuten magic moon music.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
NIEUWSBRIEF We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.