videocam Ben jij één van de miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts?

Vergroot jouw energetische huisgeluk met deze 5 tips

Holy Crap
energetisch huisgeluk
energetisch huisgeluk


22.12.2018

Je huis is net zo persoonlijk als je lichaam. Het is eigenlijk een tweede levensschil om jouw ziel. En die ziel zie je niet alleen terug in je spiegelbeeld, maar ook in de leefomgeving die je voor jezelf hebt gecreëerd. Je huis en de manier waarop je het inricht zijn dus ontzettend belangrijk voor je levensgeluk. Maar hoe zorg je er dan voor dat de energie in huis je persoonlijke wensen en worstelingen positief beïnvloeden? Huisluisteraar Joris van de Weerd geeft je inzichten én 5 praktische tips.

Met deze 5 tips vergroot je jouw energetische huisgeluk

Joris: gelijk maar even een hardnekkig misverstand uit de wereld helpen: je hoeft echt geen Insta-ready huis te hebben om Feng Shui-technisch prima op orde te zijn. En andersom is het ook zo: lang niet elk Pinterest-prijswinnend huis is super-zen. En zo zijn er meer aannamen, fabeltjes en misleidingen over je huis die jouw energetische huisgeluk behoorlijk in de war kunnen brengen.

Goede energie

Goede energie in huis is belangrijk. Maar wat is goede energie? Feng Shui heeft het over CHI, een levensstroom die continu door je huis stroomt om jou en je huis te voorzien van de spirituele zuurstof. Deze energie is universeel en gedraagt zich veelal naar algehele patronen. Is er dan ook slechte energie? Nee! Soms voelt het slecht, omdat het afgesloten is van goed. Net als dat er geen ‘donkerlamp’ is. Het is donker, omdat het licht wordt geblokkeerd.

Uit je kracht

En toch kun je overal lezen dat je een wc-bril altijd moet sluiten, en dat het uit den boze is om afbeeldingen van wilde dieren in je slaapkamer op te hangen. Of dat cactussen in huis je aura lekprikken, en dat modelboten je de loterij laten winnen. En zo kun je doorgaan met regels en adviezen om het grote geluk naar je toe te trekken. Of in ieder geval je persoonlijke armageddon van je af te wenden. Zijn dit slechte adviezen? Naar mijn idee zijn dat adviezen die je uit je persoonlijke kracht halen, omdat ze voorbij gaan aan wat voor jou persoonlijk belangrijk is. Want jij hebt invloed op de wetten van jouw persoonlijke levensenergie. Maar wat moet je dan wel? Om te beginnen laten we het ‘moeten’ los. We moeten namelijk niets. Iedereen is anders en iedereen wil iets anders. Neem je relatie met je lichaam: de een heeft perfecte lichaamscoördinatie en wordt danser, de ander heeft zwakke enkels en leest liever een boek. Zeg je tegen de danser: je moet lezen, want daar krijg je sterke kuiten van? Of tegen de lezer: trek spitzen aan want dat is goed voor je algemene ontwikkeling? Nee, natuurlijk niet. Beide adviezen brengen letterlijk de balans behoorlijk in de war. Het is dus maar voor wie een advies bedoeld is of het ook echt effect heeft.

Je huis, je tweede lichaam

Maar wat zegt zo’n voorbeeld over je huis? Alles! Je huis is namelijk net zo persoonlijk als je lichaam. Het is eigenlijk een tweede levensschil om jouw ziel heen. En net als met je lichaam komt jouw ziel (jouw spirit, jouw innerlijke wezen, jouw onderbewustzijn) tot uiting in je huis. Heb je liefdesverdriet? Dan voel je dat letterlijk in je hart. En je ziet het ook in je huis, soms nog eerder dan dat je het in je hart voelt! Dus om terug te komen op het perfecte insta-huis, waarom zou dat dan wel of niet Zen zijn? Het antwoord is: het kan dus allebei. Het is maar net afhankelijk van wie er wonen, en waar zij staan in hun persoonlijke leven. Voor veel mensen is de aantrekkingskracht van mooie plaatjes groot. Maar neem de vergelijking met je lichaam weer. Je kunt een prachtig voorkomen hebben, en niets dan sla en sinaasappelen eten, maar als je vals en gemeen bent, dan zal je toch echt op een keer zuur bloed en lelijke rimpels krijgen. In huis is dat net zo. Je kunt het compleet laten feng-shui’en, en cleansen, en fancy laten stylen, maar ga je er met een egoïstische, geldbeluste houding in wonen, dan zal de goede energie echt geen Moeder Theresa van je maken.

Sierlijst en spiegel

Een picture-perfect huis dat alleen voor de show wordt gebruikt is dus een sierlijst waarvan de inhoud heel snel zal verbleken. Een picture- perfect huis als uiting van een opgeruimde ziel en heldere geest is een spiegel van een menselijk, aantrekkelijk beeld waarin imperfecties voor blijvende perfectie zorgen. Want we zijn altijd in beweging, en continu in ontwikkeling. Dus wil je liever dat je spiegel goed verzorgd is, dan je lijst. Er is met je omgeving dus altijd een wederzijdse uitwisseling waar jij zelf de eerste invloed op hebt. Natuurlijk zijn er algemeenheden. Maar net als dat roken voor iedereen ongezond is, wordt niet iedereen er ziek van. Een kwestie van geluk of pech? We komen er steeds meer achter dat het leven holistisch in elkaar steekt. Ook de wetenschap ziet steeds meer verbanden ontstaan. Lang niet alles is helemaal bekend. Maar wat duidelijk is, is dat er altijd een wisselwerking is tussen jou, je lichaam en je omgeving. Een wisselwerking die persoonlijk en veelal subtiel is.

Holistik Woonboek

Gratis bij inschrijving van onze wekelijkse nieuwsbrief

GRATIS

76 pagina's dik!

Schrijf je nu in Gratis Holistik Woonboek

Twee cliënten zoeken een relatie

Dat juist die persoonlijke wisselwerking van belang is laat het volgende voorbeeld zien. Twee verschillende cliënten wilden beide heel graag een nieuwe relatie. Je zou (even voor het gemak) tegen beiden kunnen zeggen: verf die slaapkamermuur rood. Of haal liefdesenergie in huis met hartjes en dolfijntjes. Dat is werken van buitenaf. En heeft misschien iets met de algemene CHI in huis te maken, maar niet met wat op dat moment belangrijk is voor de bewoner.

Cliënt 1 kreeg namelijk geen relatie omdat hij het verdriet over z’n vorige relatie nog niet goed had losgelaten, en z’n eigen identiteit niet goed had verankerd. Daarmee kon ‘ie een nieuwe partner letterlijk niet zien staan, en zag een nieuwe partner hem ook niet voor wie hij is. Dit bleek in huis doordat extreme verzamelwoede bepaalde delen van het huis overwoekerde (juist op de plekken die sterk met z’n ex verbonden waren). Aan de andere kant waren karaktervolle interieurstukken verwaarloosd en kregen geen duidelijke plek in huis.

Cliënt 2 wilde ook graag een relatie, maar durfde er geen ruimte voor te maken. Omdat er een derde element in het leven was dat teveel aandacht vroeg. Zo’n derde element kan overigens van alles zijn. Vaak is het werk, of een hobby, soms religie, of bijvoorbeeld reislust. In dit geval zag je het onder andere heel subtiel terug doordat het getal 3 in huis de overhand nam. Drie koffiemokken, drie kandelaren, drie lijstjes aan de muur, drie-drie-drie overal. Zelfs drie rijen van drie kussens op het bed!

Jouw huis, jouw energie!

Voor beide cliënten had een noodgreep, als bijvoorbeeld een rode muur, niets uitgehaald. Inzicht in hun onbewuste overtuigingen wel. Jouw leven is te persoonlijk om je door algemeenheden van de wijs te laten brengen. Jouw huis, jouw energie! Met inzicht in je onbewuste, onderliggende dynamiek kun je veel beter je energie richten. En van daaruit de juiste aanpassingen in je interieur doen. Zo helpt jouw huis je dagelijks een handje om je persoonlijke wensen en worstelingen positief te beïnvloeden.

5 misverstanden om zelf te tackelen

1. Opgeruimd staat netjes

Het staat netjes, maar hoe voelt het? Er zijn mensen die in de Kondo-manie doorslaan en hun hele huis ontspullen. Vervolgens voelen ze zich kaal, naakt en diep ongelukkig. Less kan naast ‘more’, ook echt heel erg ‘te weinig’ worden. Vraag jezelf daarom altijd af wat opruimen voor jou(w) innerlijk betekent! Net als dat stoppen met roken geen zin heeft als je niet eerst besluit dat je begint met gezond leven.

2. IKEA is onpersoonlijk

Wie ooit met een nieuwe liefde samen een IKEA-bed heeft gekocht weet dat dit niet waar is. Bij alles wat je in huis haalt breng je je eigen energie in. Die energie is gekoppeld aan de kracht van de intentie en het gevoel dat je hebt bij de aanschaf. Bij sommige dingen is dat wat neutraler dan bij andere. Maar in principe kan je alles zeer persoonlijk maken. Zelfs binnen 1 nacht.

3. Oude meubelen zit vol negatieve energie

Ja en nee. Maar let wel: die energieën zijn in principe behoorlijk passief. Dus ook hier geldt weer: waar geef jij je aandacht aan? Want met je eigen focus activeer je ook die kwaliteit van energie in jezelf. Dus waar kies je voor? Drie geschieden cliënten over hun bed: 1.“Eeeew, ik heb gelijk een nieuwe gekocht.” 2. “Huh, wat? Oh, nee hoor, ik slaap prima.” 3. “We hebben mooie tijden gehad. Het bed is nog altijd symbool voor de rust die ik bij hem vond.” Jij bepaalt zelf. Maar soms is het makkelijker om n.a.v. een meubelstuk positief te denken. Een andere keer liggen negatieve herinneringen meer aan de oppervlakte.

4. Bad Energy Sucks

Iets dat voelt als bad-energy is een frequentie die niet bij je past. Je bent zelf met je aandacht het actieve deel en kan als op een op hol geslagen trein met je aan de haal gaan. En bijna verslavend werken. Het is daardoor vooral de aandacht die je zelf weggeeft, waardoor het voelt als ‘leegzuigen’. Stop ‘m als het nog niet sterk is.

5. Boeddha en de loterij

Wat je aandacht geeft groeit. Dus als je aandacht gaat naar geld dat je leven binnenstroomt, dan stroomt het geld steeds harder je leven binnen. De voorbeelden daarvan zijn talloos. Maar waarom is dat dan niet bij iedereen zo? Omdat, als mensen aan geld denken, ze vaak juist het niet-hebben van geld vóelen. En daarmee geven ze onbewust en onbedoeld aandacht aan de schaarste in hun leven. Symbolen in huis als een Boeddha, of een geldschip vertegenwoordigen als snel juist het feit dat je níet genoeg geld hebt. Maar gebruik je zo’n symbool voor het gevoel van dankbaarheid voor de overvloed in je leven (in welke vorm dan ook), dan komt het winnende lot ineens een stuk dichterbij!

Actie voor Holistik lezers

Huisluisteraar Joris van de Weerd ziet dat er waardevolle informatie zit in élke woon- en werkomgeving, en de manier waarop daar invulling aan gegeven wordt. Informatie die iets kan zeggen over hoe je jezelf ervaart, en de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt. Wil jij het nieuwe jaar beginnen met een huis dat jouw levensgeluk ondersteunt en een afspiegeling is van wie je echt bent? Gun jezelf dan een consult met Joris. Als we voor iemand onze handen in het vuur steken dan is hij het wel. Tot 1 januari krijg je 20% korting op een persoonlijk consult. Meer informatie vind je op huisluisteraar.nl.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Body Guide mini
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Ontvang nu jouw gratis Herfst Meditatie
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Woonboek
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop!
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.