Comfortfood recept: appeltaartrepen met gezouten karamelsaus van Lisa goes Vegan

Recipes
Comfortfood recept: appeltaartrepen met gezouten karamelsaus van Lisa goes Vegan

Het tweede boek van Lisa Stel bekend van haar culinaire platform Lisa goes Vegan is uit, jeeh! Vegan Comfortfood staat weer vol met plantaardige recepten waar je hart sneller van gaat kloppen. Kijk maar eens naar deze appeltaartrepen met gezouten karamelsaus. Stukken gezonder dan gewone appeltaart en minstens zo lekker!

Comfortrecept Lisa goes Vegan: appeltaartrepen met gezouten karamelsaus

Lisa: ‘Appeltaartrepen met gezouten karamelsaus. Do I need to say more?‘ Daar hebben wij inderdaad niets tegen in te brengen… Binnen 25 minuten staan deze overheerlijke comfortrepen op tafel. Serveer ze als ontbijt, snack of als dessert met een toetje (vegan) slagroom. Benieuwd naar de andere vegan recepten van Lisa om jezelf en anderen mee te verwennen? Dan hebben we iets leuks voor jou! Met de code STAYSAFE kun je het boek Vegan Comfortfood nu voor de helft van de prijs bestellen. Geloof ons, die kans wil je écht niet laten lopen!

Deze ingrediënten heb je nodig

Voor 10 repen

Appeltaartrepen

  • 6 dadels, ontpit
  • 2 (kleine) appels
  • 200 gram havermout
  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 el amandelpasta
  • 1 el kaneel

Gezouten karamelsaus

  • 8 dadels, ontpit
  • 1 tl zout
  • 150 ml plantaardige melk of water

Zo maak je de vegan appeltaartrepen met gezouten karamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier.
  • Snijd de 6 dadels in stukjes en rasp 1 appel; bewaar de andere appel voor later.
  • Meng de havermout met de plantaardige melk in een kom. Voeg de stukjes dadel, geraspte appel, amandelpasta en kaneel toe. Meng alles goed en vul de bakvorm met dit mengsel.
  • Als je een appelboor hebt, gebruik die dan om het klokhuis eruit te halen. Anders snijd je eerst in verticale richting dunne schijfjes van de hele appel en haal je vervolgens voorzichtig de pitjes eruit.
  • Leg deze appelschijfjes op het havermoutmengsel en schuif de bakvorm 15 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin wordt.
  • Maak ondertussen de gezouten karamel, door de ontpitte dadels, zout en plantaardige melk in een keukenmachine te mixen tot een zachte en gladde massa.
  • Snijd mooie repen van de taart en serveer die met de gezouten karamelsaus.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link