Weekendrecept: roze bordje met chioggia biet en tempeh

Recipes

Ziet dit roze bordje er niet uit om op te eten? In Bordjes & bowls – een kookboek uit de nieuwe serie De groentekeuken van Émilie Franzo – vind je de lekkerste en makkelijkste groenterecepten. Zo ook dit maaltje met roze ingrediënten zoals rode kool, radijs en chioggia biet. Het behalen van je dagelijkse aanbevolen portie groenten was nog nooit zo’n makkie. Zwarte rijst en tempeh geven dit gerecht een extra bite.

Weekendrecept: roze bordje met chioggia biet en tempeh

chioggia bietDe échte uitblinker van dit recept zijn toch wel de chioggia bieten. Ze zijn een feestje om te zien. Deze biet, ook wel bietola da orto, is afkomstig uit het gelijknamige Chioggia, een stadje in de provincie Venetië in Italië. De bietjes zijn wat minder aards van smaak dan de bekende rode biet, maar wat frisser en zoeter. Chioggia bieten zitten boordevol goede stoffen en vitaminen. Zo zit dit gezondsheidsbommetje vol met kalium, vitamine C en ijzer. Het stimuleert de gezondheid van hart en bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Naast mooi, dus ook super gezond!

Deze ingrediënten heb je nodig

Voor 1 persoon

  • 60 g rodekool
  • 6 radijsjes
  • sap en rasp van ½ onbespoten limoen
  • 1 kleine rauwe chioggia-biet
  • 60 g zwarte rijst
  • 100 g tempeh
  • 3 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 10 g bieslook, gehakt
  • zout en peper

Zo maak je het roze bordje

  • Kook de zwarte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem volledig afkoelen.
  • Haal de buitenste bladen van de rodekool en snijd de rest klein.
  • Verwijder het kroontje van de radijsjes en snijd de rest in partjes.
  • Meng in een kom de olijfolie en 2 eetlepels limoensap, zout en peper. Hussel er dan de rijst, de rodekool en de radijs door. Zet de salade apart.
  • Schil de chioggia-biet en snijd hem in heel dunne plakjes.
  • Snijd de tempeh in blokjes en bak ze een paar minuten in een ingevette koekenpan. Neem de pan van het vuur als de tempeh mooi goudbruin is.
  • Lepel de rijst met de rode kool en radijs op een bord. Schik de plakjes chioggia-biet en de blokjes tempeh erop. Strooi er de bieslook en rasp van de halve limoen op en sprenkel het restje van de dressing erover.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Reserveer!
Wil je verzekerd zijn van een box? Vul hieronder je e-mailadres in en we zetten je op de speciale pre-order lijst! Dan ontvang je als eerste een mailtje als de nieuwe box online staat.
INSCHRIJVEN
close-link