Modern en historisch Deventer: dit zijn de beste hotspots voor een citytrip

Wonderful World
deventer hotspots
Karlijn Visser Evelyn van Hasselt

Holistik
21.07.2021

Stoer en eigenzinnig met een monumentale sfeer: Deventer is een veelzijdige bestemming voor een dagtrip of een weekend weg. Acupuncturist Melanie Peters woont sinds een paar jaar in deze toffe Hanzestad en deelt graag haar favoriete plekken met je.

Modern en historisch Deventer: dit zijn de beste hotspots voor een citytrip

1. Hotel In het huis van Deventer

Melanie: ‘Midden in het centrum zit in een eeuwenoud pand een inspirerende hotel: In het huis van Deventer. Je hebt de keuze uit verschillende city lofts, die met kunstenaars en een interieurarchitect elk een unieke look hebben gekregen. Zo heb ik samen met 5 vriendinnen in de loft Saint Daveaux overnacht. Uitzicht op de Lebuinus kerk, giga kunstwerk in de woonkamer en voor iedereen een heerlijk Auping bed (wist je dat de Auping beddenfabriek in Deventer staat?).
Lunchen, dineren en borrelen kun je in het Betti café doen, dat in hetzelfde pand ligt. Hotel In het huis van Deventer biedt ook regelmatig arrangementen aan, de moeite waard om te checken als je een tripje aan het plannen bent!

2. Hotel Finch

Een andere leuke overnachtingsplek is Hotel Finch, een boutique hotel in een van de mooiste straten van Deventer. Een standaard kamer is hier alles behalve standaard. Zo kun je ouderwets plaatjes draaien met een platenspeler en de yogamat ligt voor je klaar om de ochtend te starten met een zonnegroet. Finch heeft ook een heerlijke huiskamerbar waar je de hele dag kunt kiezen van een all-day kaart.

3. Sync OK

Voor vegan en glutenvrije lekkernijen kun je terecht bij Lieke en haar team. Haar smartphone free bakery biedt je een plek om in alle rust te genieten van het heerlijks dat zij en haar team maken. Op de kaart staan verrassende lunchgerechten en heerlijkheden voor bij de koffie. Probeer zeker ook eens Johan’s kombucha.

4. Parkcafé Mees

Tussen het station en de binnenstad ligt het Vogeleiland, een prachtig park met niet alleen vogels, maar ook parkcafé Mees. Dit verborgen pareltje heeft een terras in het groen en een uitgebreide kaart. Hun cheesecake is mijn guilty pleasure, Mees bakt alle taarten zelf. En dat is te proeven!

5. The Lemon tree

The lemon tree

Heb je zin in een culinaire reis, check dan in bij The Lemon Tree. Daar heb je het gevoel dat je in Scandinavië dineert. Bij elke ronde ervaar je een echte smaakexplosie. Ook bij de buren van The Lemon Tree kun je heerlijk eten. No11 is een populaire lunchspot en de keuken van Jackies is gestoeld op New York Cuisine. Tip: reserveer alvast een plek, want deze drie restaurants zijn geliefd bij inwoners en bezoekers van Deventer.

Winkelen in Deventer

Winkelen in Deventer is ook verrassend. Geen straten vol grote winkelketens, maar smalle straatjes met unieke winkeltjes. Wat dacht je van de Stempelgalerie, waar je uit 20.000 handgemaakte stempels een bijzonder souvenir kunt scoren. Voor duurzame kleding en sieraden kun je terecht bij Hemelse Hebbedingen of Blauwe hand. Zij laten zien dat slow-fashion ook heel hip kan zijn. Voor een Leuchtturm notitieboek of een kaartje ga ik graag naar Alternote. Zij verkopen kaarten op alfabet, dus op zoek naar een kaart over een bepaald onderwerp? Grote kans dat je het bij Alternote kunt vinden. En als je toch in de buurt bent, bezoek dan ook Flotte. In deze conceptstore tref je, naast stijlvolle producten voor je interieur, ook een mooie vintage kledingcollectie.’

Kom thuis in je lichaam meditatiepakket

 • 60 minuten geleide meditaties voor een liefdevolle relatie met je lijf
 • Ingesproken door holistisch therapeut Suze Retera
 • Inclusief 30 pagina dik dossier + mini podcast
Bestel nu!Meditatie Guide

Beeld: Bart Ros, Deventer Marketing

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.