Gelukstrainer legt uit: zo maak je van 2018 jouw gelukkigste jaar ooit!

Heart + Soul
Dennis Buist, gelukstrainer, lifelab

Dennis Buist
04.01.2018

Wist je dat op 15 januari al 80% van alle goede voornemens gesneuveld is, en je op de automatische piloot verder gaat waar je 2017 mee afsloot? Zonde! Want de helderheid die je hebt aan het begin van een nieuw jaar kan je ver brengen. De tools om jouw nieuwe waarden voor 2018 te bezegelen ontbreken alleen soms. We vroegen gelukstrainer Dennis Buist om zijn 5 beste tips om jouw gelukkigste jaar ooit mee te creëren. 

Gelukstrainer legt uit: zo maak je van 2018 jouw gelukkigste jaar ooit! 

1. Stop met streven naar geluk

Dennis: Het woord ‘geluk’ werd in 2017 op verschillende manieren ingezet: voor een gevoel dat je kunt hebben, voor ‘iets bereikt hebben’ of voor een bepaalde levenshouding. Doordat je niet altijd helder hebt wat geluk precies betekent, is het woord leeg en wordt het moeilijk na te streven. Bedenk dus goed wat geluk precies voor jou omvat en maak dit concreet zodat je dat na kan steven en geluk loslaat. Misschien betekent geluk voor jou dat je een dankbare levenshouding hebt, je goed voelt of dat hetgeen wat je doet overeen komt met wie je bent. Hoe specifieker je weet wat geluk precies voor jou betekent, hoe makkelijker het wordt om het te creëren.

2. Start met terugkijken

Dennis: Wegens een overvolle agenda en het feit dat je waarschijnlijk in korte tijd veel wilt bereiken, vergeet je soms om stil te staan. Terwijl stilstaan en terugkijken op wat je daadwerkelijk hebt ervaren, misschien wel het aller belangrijkste is. Door te reflecteren en je af te vragen wat klopte en wat niet, maak je in de toekomst andere keuzes. Zo worden dingen die je niet meer wilt, dingen die je wél wilt. Want bewust leven betekent letterlijk; het vermogen hebben tot reflecteren. Iedereen heeft dit vermogen, alleen heb je misschien niet gelijk geleerd hoe dit te gebruiken.

3. Zeg vaker “JA” tegen jezelf

Dennis: Aan het begin van het jaar heb je vast een hoop doelen en plannen die je wilt bereiken. Het komt vaak voor dat deze dingen bedacht zijn met je hoofd, in plaats van dat ze voortkomen uit het hart. Ze worden gedreven door verwachtingen die we van onszelf – en anderen van ons – hebben. Om er achter te komen waar je behoefte aan hebt, stop dan met denken, en begin met luisteren naar je lichaam en je hart. Hoe voel ik me eigenlijk? Moe, gestrest, alleen of blij? Waar heb ik dan echt behoefte aan? Het zou best kunnen dat je hoofd allerlei wilde plannen heeft voor 2018, maar je eigenlijk behoefte hebt aan rust en oprechte verbinding.

4. Maak je niet te druk en slow down

Dennis: We overschatten wat we kunnen doen in één jaar, maar we onderschatten wat we kunnen doen in 5 jaar. Als je een muur wilt bouwen, begin dan met het leggen van de eerste steen en focus je op het zo goed mogelijk plaatsen er van. Dan volgt pas nummer twee en zo ontstaat er langzaam vanzelf een solide muur. Mensen zijn slecht in veranderen. Veranderingen zorgen vaak voor weerstand. Door te veel hooi op je vork te nemen wordt deze weerstand vaak te groot en stop je. Houd het bij kleine stapjes in de goede richting.

5. No-nonsense masterclass yoga, meditatie en mindfullness

Dennis: Op 13 januari organiseer ik samen met Sander Koppelaar een no-nonsense introductie in yoga, meditatie en mindfullness voor beginners. Wij zouden het namelijk fantastisch vinden als in 2018 meer mensen over een grotere energievoorraad beschikken, positief in het leven staan, minder op de automatische piloot handelen en leven vanuit een heldere geest. In onze masterclass leren we je op een nuchtere manier hoe yoga, meditatie en mindfulness hier bij helpen. We focussen op de praktische implementatie in het dagelijks leven en laten je ervaren waarom yoga belangrijk is voor het maken van een goede reflectie, en hoe een paar simpele technieken meer rust kunnen brengen in je dagelijkse bezigheden. Tickets boek je via lifelab.works/nl.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link