4 x Holistik hotspots in Bremen

Travel
Bremen

Het komt niet vaak voor, maar er zijn momenten dat ik Amsterdam even he-le-maal zat ben. Wat dan helpt is de grens over gaan. Als is het maar voor een dag. Omdat mijn vriend Sebastiaan en ik Hamburg net iets te ver rijden vonden, besloten we op de bonnefooi naar Bremen te gaan. Of we die afslag nog een keer zouden nemen? Dat lees je hier.

Bremen: 4 x Holistik hotspots

Normaal gesproken bereid ik weekendtrips redelijk goed voor, maar dit keer zijn we op goed geluk in de auto gestapt. Onderweg, vlak voor de Duitse grens, ontdekte ik op Wikipedia dat Bremen met ruim 550.000 inwoners de tiende stad van Duitsland is. Omdat we maar één dag de tijd hadden, besloten we ons bezoek te beperkten tot het bohemien hart van Bremen: Das Viertel. De hoofdstraat van deze wijk is de Ostertorsteinweg. En daar vind je de volgende 4 hotspots:

1) Coffee Corner, Ostertorsteinweg 1

Bremen coffee cornerNa 3,5 uur in de auto te hebben gezeten (zo lang doe je er ongeveer over vanuit Amsterdam) snakten we naar een goede kop koffie. Gelukkig vonden we die ook bij Coffee Corner. Eerlijk is eerlijk: aan de buitenkant is dit tentje niet veel bijzonders. Pas als je naar binnen loopt snap je waarom dit al jaren een hotspot is. De koffie is hier fantastisch en bij mij kan je dan al niet veel meer verkeerd doen. Geen zin in koffie? Ook een kurkuma latte staat hier op de kaart en van een vegan brownie kijken ze niet gek op. Wat overigens niet betekent dat Coffee Corner veganistisch of vegetarisch is. Een broodje ham bestel je hier – tot grote opluchting van Sebastiaan – net zo makkelijk. Oh, en trakteer jezelf vooral op een stuk NY cheesecake. Die is elke calorie dubbel en dwars waard.

Bremen Glückstreter2) Glückstreter, Ostertorsteinweg 68/69

Op zoek naar een paar vette sneakers? Op 5 minuten lopen  van Coffee Corner vind je Glückstreter. Geen al te grote winkel, maar het assortiment is verrassend. Merken die ze verkopen zijn o.a. Adidas, Nike en Diadora. Maar dan wel de bijzondere modellen. Je kunt hier overigens ook geinige petjes en rugtassen vinden. Het personeel is supervriendelijk en behulpzaam. En het zou met niet verbazen als dat een belangrijke reden is dat deze winkel toch al ruim 36.000 likes heeft op Facebook.

3) Kauf Dich Glücklich, Ostertorsteinweg 25/26

kauf dich glücklich bremenDie naam alleen al! Het kán niet anders of dit is één van de tofste winkels van Bremen. Ik struikelde nog net niet over mijn eigen voeten toen ik op een drafje naar binnen holde. Ik kende Kauf Dich Glücklich uit Berlijn en Hamburg, maar had geen idee dat er ook een vestiging in Bremen zat. Wie wie Kauf Dich Glücklich niet kent: deze keten komt oorspronkelijk uit Berlijn waar het in 2002 begon als een winkel waar je vintage meubels kon kopen én overheerlijke wafels (Kauf Dich Glücklich geloofde toen al in cross-selling). Later kwam er kleding van Scandinavische, Duitse en Franse modelabels bij. Denk aan Cheap Monday, Sessùn, Samsøe & Samsøe, Wood Wood, Ganni en Han Kjøbenhavn. Inmiddels kun je er ook terecht voor boeken, muziek en cosmetica. Dat je dit een toffe winkel gaat vinden weet ik 100% zeker. Niet overslaan dus!

4) Anziehungskraft, Ostertorsteinweg 100

BremenEen zwak voor (hardcore) vintage? Dan vind je Anziehungskraft vast geweldig. Ik heb er niet heel lang rond gestruind (mijn vriend Sebastiaan is *ahum* geen enorme fan van tweedehands) maar hier valt genoeg te ontdekken. Vooral als je van jaren ’50 jurkjes houdt. En plateauzolen uit de seventies. Of jasjes uit de jaren ’80. Ik moet er wel bij zeggen dat Duitsers over het algemeen alternatiever gekleed gaan dan Nederlanders, ook – of misschien wel juist – als het gaat om vintage. En zeker in een behoorlijk alternatieve wijk als Viertel. Verwacht hier dan ook geen Chanel en Prada.

 Bezoeken of voorbij rijden?

Of we van plan zijn om nog een keer naar Bremen te gaan? Ja, zeker. Eerlijk is eerlijk: steden als Hamburg en Berlijn hebben een big city vibe die Bremen mist. Maar Bremen, en dan vooral de wijk Viertel, is leuk genoeg om je een dag te vermaken. We zijn overigens ook nog naar 2 toeristische trekpleisters van Bremen geweest: Schnoor en de Böttcherstrasse. Schnoor is het oudste wijkje van de stad. Je vindt er een wirwar van kleine straatjes met kleine winkeltjes en restaurantjes. De Böttcherstrasse ligt in het centrum. Als je van kunstwinkeltjes houdt, dan kun je je er wel vermaken. Maar als je niet veel tijd hebt en moet kiezen tussen de wijk Viertel en deze 2 trekpleisters, act like the locals en ga voor Viertel.

Krijg je ook geen genoeg van artikelen over hotspots? Hieronder vind je er nog een paar:

Hotspots Gent
Hotspots Kopenhagen
Hotspots Den Haag
Hotspots Bergen

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link