PRE-ORDER NU JOUW HOLISTIK GUIDE MET GRATIS ANSICHTKAARTENSET T.W.V. €7,95

Zwanger worden? Deze voorbereidingen helpen je op weg…

Body
zwanger worden
karlijn visser

Karlijn Visser
12.08.2016

Zwanger worden is een kunst op zich. Om de natuur een handje te helpen kun je je lijf – en dat van je partner – zo goed mogelijk preppen om in een optimale staat van vruchtbaarheid te komen. Hoe? Bijvoorbeeld door de juiste supplementen te slikken.  

Zwanger worden? Deze voorbereiding helpt je op weg!

Voor veel vrouwen is zwanger worden een grote wens. Echter gaat dit lang niet altijd vanzelf. Om je vruchtbaarheid te vergroten – zonder gelijk een ziekenhuis bezoek te hoeven afleggen – vroegen we de Deense Bianca Bangstrup om raad. Deze expert in supplementen, moeder van 4 kids en CEO van vitaminefabriek Vitaviva  weet namelijk precies welke vitamines, mineralen en vetzuren je vruchtbaarheid vergroten.

Wat kun je zoal doen om je vruchtbaarheid te vergroten?

supplementen vitamines zwanger worden vitavia Bianca brangstrup‘Natuurlijk kun je het beste meteen stoppen met roken, minder alcohol nuttigen (drink veel water en thee) en jezelf een regelmatige lifestyle aanmeten. Eet clean en gezond met de focus op groente, wit vlees, fruit, naturel yoghurt, noten en olijf- en kokosolie. Probeer zo biologisch mogelijk te eten. Zo beperk je de hoeveelheid gifstoffen en vrije radicalen die in je lijf terecht komen. Een ‘clean’ lichaam is de beste basis om zwanger te worden. Slaap is misschien wel het belangrijk onderdeel van een regelmatige lifestyle. Beperk stress waar mogelijk. Want een lichaam in continue stress-modus is minder vruchtbaar. Mocht je dat ene wijntje echt niet kunnen weerstaan? Schenk dan een glas organic rode of witte wijn in. Let ook af en toe op je ademhaling. Is deze wel diep genoeg? Een diepe ademhaling via de buik draagt bij aan je mentale balans. Net als lange wandelingen maken in de natuur. Wees voorzichtig met teveel sporten. Dat levert vaak meer stress op dan het goed doet. Bovenal: enjoy life and each other’!

Welke supplementen dragen bij aan je vruchtbaarheid?

‘De mate van vruchtbaarheid bij een vrouw wordt gedeeltelijk gekoppeld aan haar leeftijd en de algehele gezondheid en lifestyle van het koppel. Daarom kun je je vruchtbaarheid boosten met veranderingen in levensstijl, geduld en de juiste voedingsstoffen. De volgende supplementen hebben een positief effect op de vruchtbaarheid van de vrouw: Een sterke multivitamine met essentiële vitamines, mineralen en aminozuren (let op de toevoeging foliumzuur – 400mg per dag). Ook Vitamine C (1000 mg per dag), vitamine D3 (3.000 IU per dag), calcium/magnesium, omega 3, visolie/Krill olie (2000 mg per dag), vitamine E (400 IU per dag), selenium (200 mg per dag) en Q10 and (120 mg per dag). Let erop dat je de aanbevolen supplementen in de juiste dosering neemt in deze dosering tot je zwanger bent’.

Als je zwanger bent, wat slik je dan voor supplementen?

‘Okay, je bent zwanger. Gefeliciteerd! Realiseer je dat je vanaf nu voor twee eet. Zowel het lichaam van moeder als kind staan tijdens de zwangerschap onder hoge druk. Vandaar dat de vraag naar de juiste voedingsstoffen hoog is. Foliumzuur en jodium zijn super belangrijk tijdens je zwangerschap. Ze voorkomen complicaties – specifiek in de ruggengraat en hersenen – bij je kleintje. Vitamine D3 bevordert de opname van calcium en is essentieel voor de bot-structuur en groei van je baby. Wist je dat als je zwanger bent het vitamine C gehalte in je bloed aanzienlijk daalt? Neem daarom extra vitamine C. Dit helpt bij de opbouw van je bindweefsel, bloedvaten en kraakbeen en heeft een zeer gunstig effect op de hormoonhuishouding van je kindje. Wanneer jouw lichaam vol van alle benodigde vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren is, creëer je de beste omstandigheden voor je baby’tje om in te groeien. De essentiële vetzuren EPA en DHA zijn belangrijk voor je bloedcirculatie maar ook om voor de ontwikkeling van de hersenen. 25% van het menselijk brein bestaat namelijk uit DHA’.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Facebook!
Ga naar facebook

En wat kun je als man doen om zo vruchtbaar mogelijk te zijn?

‘De voornaamste reden waarom mannen onvruchtbaar zijn, is dat ze over weinig sperma beschikken. Gelukkig kun je de kwaliteit van het sperma beïnvloeden met wat veranderingen in je dieet. Mannen, zorg er – net als bij de vrouw – voor dat je lijf in balans is en alle benodigde voedingsstoffen om in optimale gezondheid te verkeren aanwezig zijn. Ik raad aan om een krachtige multivitamine te nemen, vitamine C (1000mg per dag), vitamine D3 (3.000IU per dag), vitamine E (400IU per dag), zink (200mg per dag), selenium (200mg per dag), calcium/magnesium, omega 3 visolie (2000 mg per dag) en Q10 (120mg per dag).

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Meer informatie? Kijk dan op: vitaviva.com

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.