Zonsverduistering op 10 juni: dit is wat het voor jouw sterrenbeeld betekent 

Heart + Soul
eclips, zonsverduistering, jeanette groenendaal, horoscoop, astrologie

Met de maansverduistering van afgelopen 26 mei is er als het ware een boek gesloten. Op 10 juni verschijnt met de nieuwe maan een nieuw begin. Dat frisse hoofdstuk wordt kracht bijgezet met de zonsverduistering, de eclips van de zon. De maan schuift precies tussen de aarde en de zon in en verduistert tijdelijk het licht van de zon. Daar bovenop zijn er andere constellaties die ons aansporen te veranderen. Volgens huisastrologe Jeanette Groenendaal wacht ons een enerverende maand. Ze vertelt je dan ook graag wat jouw sterrenbeeld te wachten staat vanaf het moment dat de zonsverduistering haar intrede maakt… 

Zonsverduistering op 10 juni: dit is wat het voor jouw sterrenbeeld betekent

Jeanette groenendaal, astroloog, horoscoopJeanette: ‘Tijdens de Nieuwe Maan is de duisternis het grootst. Een maanloze nacht is een nacht waarin geen licht op de aarde valt, en een maanloze nacht in Juni kan best broeierig en spannend zijn. In ons moderne Aquariustijdperk heeft de elektrische verlichting het dan wel overgenomen; onze biologische klok is nog altijd sterk verbonden met de grotere natuurlijke cycli van het licht. Probeer je vandaag eens voor te stellen hoe het is geweest in het universum, vlak voor de Big Bang. Het wachten van de lege ruimte is als het ware als een baarmoeder die wacht op het ontspringen van leven. We weten allemaal dat dit wachten, deze passiviteit, heel lang kan duren. Als de zonsverduistering voorbij is, word je aangespoord om de wereld met creativiteit te benaderen en je eigen idealen te materialiseren. We kunnen dus sterke intenties zetten met deze nieuwe maan, die misschien wel je fundament doen verschuiven. Het is ook een goed moment voor verfrissende rituelen: verschoon de lakens, zet nieuwe bloemen in je vaas of poets je huis.

Sociale vlinders

Alle nieuwe informatie die nu op ons af komt kan overweldigend zijn, maar onthoud dat dit pas het begin is. De tijd zal je tonen dat jij aan het roer staat, waar je dan ook op af wil koersen. Dat we langzaam uit isolatie komen geeft ons de kans ons te omringen met mensen die ons écht gelukkig maken. We willen weer sociale vlinders zijn, in lijn met de Tweelingen-energie van dit seizoen. Alleen zit niet iedereen hierin op dezelfde lijn. Sommige watertekens willen bijvoorbeeld misschien nog wat langer cocoonen. Uiteindelijk zullen we elkaars keuzes moeten accepteren en bewegen we naar nieuwe rationele afspraken toe. De zonsverduistering staat echter samen met retrograde Mercurius vierkant Neptunus, wat ervoor kan zorgen dat we een beetje gek worden van de snelle rationele communicatie. Er zijn misschien meer misverstanden over regels. De meest frappante constellatie van 2021, het vierkant tussen Uranus en Saturnus, speelt nog tot oktober: de regels, wetten en controle van Saturnus versus de vrijheid van Uranus. Wat voor specifiekere invloed deze huidige constellaties op jouw sterrenbeeld hebben lees je hieronder.

eclips, zonsverduistering, jeanette groenendaal, horoscoop, astrologie

Ram

De nieuwe maan in Tweelingen is voor de Ram inspirerend want de Ram houdt van nieuwe initiatieven. En als er zoveel beweging in de lucht is, kan zijn enthousiasme lekker opladen. Ram heeft last gehad van Cheiron, de gewonde genezer in zijn sterrenteken. Hij zou met deze nieuwe Maan wel eens informatie kunnen krijgen waardoor ze beter kan communiceren over haar kwetsbaarheden. Niet echt het favoriete onderwerp voor de Ram. Maar in al die informatie ligt een nieuwe richting van radicale aanpak en genezende levensstijl. Gesprekken met mensen om je heen zullen je pit geven en je dynamiek aanwakkeren. Voor de vroege Rammen (21 maart- 1 april) is er in juni al een voorproefje van het vertrouwen op genezing dat inzet vanwege de aantocht van Jupiter naar Vissen. Ze zijn in staat te leren hoe ze zichzelf kunnen genezen en worden daardoor leraar voor anderen.

Weegschaal

De Nieuwe Maan in Tweelingen staat driehoek met de Weegschaal en daardoor zijn de veranderingen die in de wereld plaatsvinden nu in harmonie met haar plannen. Het is verstandig te beslissen voor welke studie je je gaat inschrijven en welke reis je gaat maken. Je hebt namelijk een ruimere horizon nodig. Er zijn natuurlijk heel veel keuzemogelijkheden en daar kan je een beetje nerveus van worden, want je houdt het liefst ook met iedereen rekening. Maar gun jezelf de nodige groei, zoek mensen op met een idealistische inslag en filosofische waarden. De spanningsaspecten van de afgelopen jaren zijn bijna achter de rug, en deze zonsverduistering samen met de stabiele Saturnus in Waterman zorgen voor een nieuwe impuls tot enthousiaste blikverruiming. Voor jou mag de wereld weer openen en mag het nieuwe hoofdstuk beginnen. Je bent er klaar voor.

Stier

De stier heeft behoefte aan een beetje luxe en genot en ontleent daar eigenwaarde aan. De zonsverduistering staat in je tweede huis, dus voor jou is het belangrijk dat je aan het bewustzijn werkt van alles wat voor jou waarde heeft. Je mag kiezen voor de aller fijnste optie die je maar bedenken kan. Misschien moet je iets materieels achterlaten om aan iets nieuws te beginnen, maar dat doe je omdat je eigenwaarde ervan groeit. Dus wees niet bang Stier. Loslaten is nooit jouw sterkste kant geweest, maar er is nu ruimte voor een nieuw begin. Voor de Stier geeft deze zonsverduistering een kans om iets aan haar huisje, boompje, beestje situatie te veranderen. Je wordt niet graag uit je comfortzone gehaald. Echter zorgt Uranus zorgt al een tijdje dat alles wat Stier is, zo ongeveer het hipste en meest revolutionaire is waar je mee bezig kan zijn. Er zijn fundamentele veranderingen in de wereld gaande, en jij gaat daar zo betrouwbaar mogelijk in mee. Zonder dat je het in de gaten hebt, geef jij het voorbeeld aan de anderen. Zelfs jij durft de stap te wagen nu en je creativiteit de kans te geven.

Schorpioen

De nieuwe maan en zonsverduistering komen voor de Schorpioen in relatie met Tweelingen in een constellatie te staan die iets minder makkelijk te begrijpen is. Schorpioenen zijn diep emotioneel en vasthoudend terwijl de dubbele Tweelingen energie extra luchtig en communicatief is. De Schorpioen kijkt achter de vrolijke kleurtjes en de maskers van het plotselinge sociale geweld en houdt gezond wantrouwen. Je komt waarschijnlijk wel achter de geheimen die Neptunus verborgen houdt, of herkent de achterliggende motivatie van de veranderingen die anderen maken. Toch heeft het tijdsgewricht van zonsverduistering in het achtste huis en een oppositie van Uranus wel diep effect, ook op de Schorpioen. Jij maakt nu tijd om de spirituele transformatie die je gemaakt hebt tijdens Covid te laten zien aan de buitenwereld. Schorpioenen kunnen van slang in adelaar met grote sterke vleugels veranderen. Waarachtig hoge luchtlagen bevlieg je met dat Adelaarsoog! Jouw intuïtie vertelt je in één oogopslag wie je vriend of vriendin is; vertrouw daarop en zet een stap.

Tweelingen

De jarige Tweelingen kunnen iets meer mensen uitnodigen op hun feestje dan de andere tekens hebben kunnen doen, en tegelijkertijd sluipt daar nog gevaar. Wie nodig je wel uit en wie niet? Heb je nog dezelfde kennissenkring? Een zonsverduistering in je eigen teken komt in feite maar 1 of 2 keer in 18 jaar voor. Dus, Tweelingen, voor jou is het dan ook interessant om te kijken wat er 18 jaar geleden begonnen is. Je hebt het verleden al met de maansverduistering van 28 mei afgesloten. Ervaar jij ook dat je nu een nieuw boek gaat beginnen? Durf je kwetsbaar te zijn? Want met alle kennis, interesse, weetjes en informatie die je hebt vergaart is het ook af en toe belangrijk te zeggen dat je iets gewoon niet weet. Dan is er niets aan de hand, want niemand doet zo hard haar best om alle details te begrijpen. Misschien is de Maagd er nog preciezer in, maar de Tweelingen ontvangen een driehoek van Saturnus in Waterman. Je stabiliseert en je gaat steeds beter in je eigen degelijke serieuze en autoriteit staan als je communiceert. Weet jij bijvoorbeeld waar je in de toekomst les in zou willen geven? Zorg dat je deze maand ook een paar rustige dagen in je agenda hebt staan en dat je de vrijheid vasthoudt om zelf te bepalen wie een plekje krijgt in jouw planning.

Holistik Cards of Kindness

Bestel nu: Cards of Kindness

Een luxe bewaardoosje met 30 XL wenskaarten, ofwel lichtpuntjes om te versturen of in te lijsten
Bekijk de cards!
Holistik Cards of Kindness

Boogschutter

Boogschutter, zowel de Zon als de Maan staan aan de overkant van jou, in je zevende huis, waar ze je erop wijzen dat je je vocabulaire even bij moet stellen. Je gaat de uitdaging aan om naar de filosofieën van anderen te luisteren en open te staan voor de veelzijdige nieuwe mogelijkheden. Misschien vind je het een beetje te veel geklets allemaal, en zie je door de bomen het bos niet meer. Het is aanpassen geblazen voor jou. Het zwart-wit denken van de oude wereld komt onder druk te staan. We moeten alle facetten van de anderen en de nieuwe generaties onder ogen leren zien. Niet teveel aan ons eigen gelijk vasthouden en leren spelen met de luchtige, snel vervliegende waarheden, met de waan van de dag. Met het vierkant van Neptunus op deze zonsverduistering kun je nog op vreemde feiten stuiten. Niet alles is waarheid, en dat vind jij waarschijnlijk hoogst irritant. Maar jouw nieuwe begin ligt bij de manier waarop je ondanks alle meningen je idealen met anderen kunt blijven delen. Zoek de horizon op en ga samen wandelen.

Kreeft

Als de dag op zijn langst is komen we in jouw teken, Kreeft. Met de planeet Mars in Kreeft heb je best zin om aan de zomer te beginnen. Je zit deze eclips nog wel even uit. Dit is sowieso een maand waarin jij je onbewust vooral al voorbereidt op iets minder mentaal werk en meer beschutte warmte van ontspanning. Waarschijnlijk voltrekt de zonsverduistering zich bij jou in je dromen. In je onbewuste zal je een gezonde rilling voor het nieuwe begin voelen. Je onderzoekt met wie je na deze hectische periode jouw intimiteit wilt delen. Over een weekje of 2 is Maan weer vol, daar richt jij je op. Persoonlijke emoties zijn nu zo machtig dat ze het intellect van de Tweelingen Zon verduistert. Het is allemaal zo erg niet; luister gewoon naar je gevoel, denkt de Kreeft. In de maanloze nacht voltrekt zich het wonder; jouw Maan legt de fel stralende Zon van de te lange dagen even het zwijgen op. Rust zoveel mogelijk uit, je hebt het allemaal al overleefd. En daardoor kan iedereen bij jou terecht. Na de gekte van de steeds langere dagen en korte midzomernacht is jouw wedergeboorte zichtbaar.

Steenbok

De Tweelingen zonsverduistering van 10 juni valt voor Steenbok in haar zesde huis. Een beetje in de luwte voor het eerst in jaren, en dat geeft zelfs tijd voor huishoudelijke verschuivingen en administratie, of zorgen voor het lichaam. Wat neem je je voor om in je dagelijkse routine te veranderen, Steenbok? Kan je op een nieuwe manier met je dagelijkse rituelen omgaan? Door de driehoek van Uranus in Stier is er een sterke behoefte aan vrijheid. Voor de Steenbok betekent vrijheid niet hetzelfde als voor een Boogschutter. Het gaat bij jou om de vraag of je de vrijheid en discipline in jezelf vindt om bijvoorbeeld van dieet te veranderen. Om in je routine iets meer plezier en spel in te bouwen. Om minder serieus alle verantwoordelijkheid op je te nemen en meer nuttige dingen te delegeren aan mensen die graag werkervaring opdoen, of een expertise hebben die je zelf niet ook nog onder de knie hoeft te krijgen. Dat geeft jou meer tijd om te zwemmen. Want per slot van rekening is de Steenbok een Geitenvis, het enige fantasiedier van de dierenriem. Doe maar iets geks en geef jezelf vrijheid zonder die te hoeven bevechten… Wetten zijn er om verbroken te worden en we leven in een tijd waarin dat op wereldschaal voorgedaan wordt: kijk en leer ervan.

Leeuw

Leeuwen kunnen het prima vinden met de frisse wind van de Tweelingen: hoe meer lucht (het element van het teken Tweelingen) hoe hoger zijn vuur oplaait. En dat frisse windje is wel prettig, want de Leeuw merkt waarschijnlijk al sinds december dat de ijverige Saturnus nu als het ware een permanent wolkendek aan het gebruikelijke flamboyante bestaan van de Leeuw heeft gegeven. Eindelijk even lente voor de Leeuw! De zonsverduistering in Tweelingen staat in haar elfde huis. Er kunnen drastische veranderingen plaatsvinden op het terrein van vriendschappen. Misschien kan de gulle Leeuw wel om hulp gevraagd worden en mag je je ware warmte en koninklijke aard laten stralen omdat je maar al te goed weet wat al die veranderingen van een hart vragen. Maar ook als je niet om hulp wordt gevraagd, zoek je met deze maansverduistering graag eindelijk weer een paar vrienden op. Dat is een nieuwe start van je oh-zo belangrijke sociale leven, want ook Venus komt nu in jouw teken te staan. Je kan weer het middelpunt van de belangstelling zijn en daar geniet je enorm van. De Leeuw is heel blij met de veranderingen deze maand: eindelijk worden er een paar knopen doorgehakt en daarmee kunnen we verder regeren.

Weer terug in balans komen?

Download nu de gratis Mini Guide & ontvang Karlijn's persoonlijke tips
Download gratis mini-guideConscious Aging Mini Guide

Waterman

De Waterman maakt een driehoek met de zonsverduistering in Tweelingen en geeft met Saturnus ook een stabiele invloed. Het gebeurt in haar vijfde huis, het huis van de kinderen, van sport en spel. Hier is een verandering op komst. Ik zou zeggen dat Watermannen die al ervaring hebben met het zich bewegen in groepen met gelijkgestemden, hier een voorbeeldfunctie kunnen vervullen. Mits ze bereid zijn mee te bewegen met de veranderingen in het dominante vocabulaire. In de ogen van de Waterman zijn we allemaal humanisten: zonder verschil tussen jong of oud, dik of dun, man of vrouw, arm of rijk. Van de groepskennis die ze hebben weten Watermannen dat mensen meningen hebben. Er is al genoeg restrictie op het groepsleven geweest, dus als we eindelijk weer mogen verzamelen, kunnen we niet zomaar de oude hiërarchische rolverdelingen terug aannemen. Groepssamenstellingen, en daarmee de dynamiek van de groep, zullen in rap tempo veranderen. Maar de regels van het spel blijven, en die kun jij als Waterman goed voorschieten.

Maagd

Ook voor de Maagd kan de zonsverduistering in Tweelingen confronterend zijn volgens het astrologische boekje. Met al het geborrel in de sterrenhemel kan het voor de Maagd met haar (hyper)sensitiviteit moeilijk zijn om kritisch en analytisch te blijven. Informatie is in deze tijd totaal niet transparant en allerlei emotioneel gekleurde bronnen maken het niet erg praktisch werken. Wat is waar, wat is onwaar en wat wordt verzwegen? Het is dan wel bijna zomer, de Maagd is in deze periode erg druk met haar beroep en verantwoordelijkheden. Met deze verwarrende communicatie kan het erg stressvol worden. Je kunt wel energie putten uit de flexibele invloed van Uranus in Stier, die een driehoek met jouw teken maakt. Probeer het geheel in een tijdframe van 84 jaar te bekijken en uit te zoomen. Je kunt in deze tijd niet met alle details rekening houden, helemaal als er ook wat achter wordt gehouden. Aan jouw perfectionisme ligt het allemaal niet. Maagden verdienen een diepe buiging voor al hun dienstbaarheid en mogen zich verheugen op een zomer na deze eclips, want de boog kan niet altijd zo gespannen blijven.

Vissen

Vanuit het sterrenbeeld Vissen staat de planeet Neptunus op gespannen voet met de zonsverduistering in Tweelingen. De zonsverduistering vindt plaats in het vierde huis van de Vissen. Dat huis staat voor een thuis, je familie, je eigen nest. Hier speelt zich de grote verandering af voor de Vissen. Wat een drukte en meningen! Doordat het element van de Vissen water is en de eclips in Tweelingen komt, borrelen er allerlei luchtbellen naar de oppervlakte. Het wordt bruisend. Denk aan de drukte van een glas champagne in je rustige ziel. Het kan goed zijn dat er misverstanden of verslavingen zijn ontstaan die nu opgelost willen worden. Je wordt wakker geschud en kunt met een nieuw hoofdstuk beginnen. Mijn advies: probeer je nieuwe plannen over 6 maanden uit te smeren en blijf daarbij in je gevoel zitten om te weten wat de waarheid is. De intuïtie van de Vissen is van een totaal andere aard dan de informatiebom die we dagelijks over ons heen gestrooid krijgen. De Vissen zet nu misschien een mooi stuk muziek op of gaat olieverven. Onthoud: this too shall pass.

KORTING BIJ JEANETTE IN HET ECLIPS SEIZOEN

We Are Stardust heet de praktijk van Jeanette en geeft in het ‘Eclips seizoen’ op maandagen (tussen 28 mei en 17 juni 2021) 20% korting op een persoonlijke ZOOM reading. In plaats van €80 euro (ex btw per uur) kan je nu voor €60 (ex btw per uur) een lezing boeken bij Jeanette. (Let wel; alleen op maandag). Kijk voor meer info en het boeken van een persoonlijke horoscoop op we-are-stardust.nl. Meer lezen over Jeanette? Bekijk hier haar uitgebreide bio. 

MEER LEZEN VAN JEANETTE:

1. Astroloog over het Aquariustijdperk: zo gebruik jij deze transformerende tijd voor spirituele groei
2. Astroloog vertelt: zo gebruik jij de grootste (en meest heftige) Supermaan van het jaar voor support
3. Astrodating: met dit spiekbriefje weet je of het sterrenbeeld van je date bij jou past
4. Nieuwe maan in Vissen: zo spoel je de laatste restjes winterenergie weg en maak je plaats voor jouw dromen
5. Astrologisch Nieuwjaar: waarom de lente equinox het kantelpunt is voor meer levenskracht
6. Astroloog vertelt: zo tap je in op de genezende energie van Volle Maan in Weegschaal 
7. Nieuwe Maan in Ram: trek je terug en maak vandaag ruimte voor frisse energie
8. Super Maan in Schorpioen: zo bereid jij je voor op intens diepe gevoelens die zij oproept
9. Nieuwe Maan in aardeteken Stier: open je zintuigen en communiceer over je verlangens
10. Super Bloedmaan én een eclips op 26 mei: astroloog onthult wat dit voor jou betekent

Holistik Cards of Kindness

Bestel nu: Cards of Kindness

Een luxe bewaardoosje met 30 XL wenskaarten, ofwel lichtpuntjes om te versturen of in te lijsten
Bekijk de cards!
Holistik Cards of Kindness
Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Download nu jouw gratis Back to Balance mini guide


  We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
  Download nu jouw gratis Conscious Aging mini guide


   We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.
   Download nu jouw gratis Body Guide mini


    We gaan zorgvuldig om met je gegevens en sturen af en toe een e-mail. Zie onze privacyverklaring.