Feng Shui en Nine Star Ki: zó krijg je inzicht in de energetische patronen van je leven

Heart + Soul
feng shui, Nine Star Ki
Nina Elshof

Nina Elshof
12.03.2018

Bij Nine Star Ki wordt er niet uitgegaan van een ‘astrologisch label’ als ram of varken dat je meekrijgt om zo te weten wat je bént. Het is namelijk veel interessanter volgens Feng Shui master Nina Elshof om te onderzoeken hoe je door het leven bewéégt. Dit is geheel in overeenstemming met een Oosterse filosofische wijze van denken, die er van uit gaat dat alles uit energie bestaat en dus altijd in beweging is. En inherent aan beweging is dat er patronen te herkennen zijn. Elke beweging herhaalt zich op den duur. En elke herhaling biedt altijd de mogelijkheid om opnieuw iets te leren of te herhalen. Misschien herken je op een zeker moment zelf dat je wéér niet de juiste baan/partner/woonplek hebt gekozen. Of erger nog: dat je vrienden dat eerder herkend hebben dan jijzelf! Waarom maak je toch telkens weer dezelfde fout? Waarom trap je iedere keer opnieuw in dezelfde valkuil of zie je je voor eenzelfde probleem geplaatst? Nine Star Ki en Feng Shui leggen uit hoe je met je leven en je omgeving communiceert.  

Feng Shui en Nine Star Ki: zó krijg je inzicht in de energetische patronen van je leven

Nina ElshofAan de hand van woorden en metaforen leggen Feng Shui en Nine Star Ki je omgeving en leven aan je uit. Het zijn praktische tools om geluk en welzijn in je leven uit te nodigen, maar ook om je leven aan te passen wanneer je het niet meer leuk vindt. Want je woonomgeving creëer je zelf en ook in hoe je met je leven omgaat schuilt veel ruimte voor keuzes. Jij bent het, eventueel samen met je partner, die bijvoorbeeld de bank heeft uitgekozen waar je nu op zit. Ook de kleur die je gekozen hebt op de muur is je eigen beslissing. Niemand heeft je die kleur opgedrongen. Maar die kleur heb je weliswaar gekozen terwijl je eigenlijk liever iets anders wilde. Iemand – Jan, Piet of Klaas – vond deze kleur echter beter. En jij zei ‘ja’ en geen ‘nee’. Nu zit jij dus in jouw huis opgezadeld met een kleur waar je eigenlijk niet zelf voor gekozen hebt. Sterker nog die, als je heel eerlijk bent, je ook nog buitengewoon irriteert. Daar zit je dan de hele dag tegenaan te kijken. Dat is communicatie met je omgeving, waar Feng Shui veel over kan zeggen. Hoe je communiceert met je leven komt in je omgang met dit kleurprobleem tot uitdrukking. De een gaat zitten kniezen, de ander wordt kwaad op Jan, Piet of Klaas die hun zin hebben doorgedrukt. En weer een ander stapt op de fiets en haalt een pot nieuwe verf in een spetterend provocerende kleur om zo een eigen stempel op het geheel te drukken.

Mis nooit meer iets van Holistik!

Schrijf je in voor onze newsletter & never miss a single story.
Ja, houd mij op de hoogte!

Spiegel van jouw leven

Om zicht te krijgen op dit soort processen kun je Feng Shui en Nine Star Ki gebruiken als een hulpmiddel om je bewust te worden hoe jouw omgeving en jouw leven je spiegelt. Gewoon door te laten zien wat er is, zonder oordeel. Er is namelijk geen goed of slecht, alleen maar situaties waardoor je je bewust kunt worden of je iets wilt laten bestaan of juist wilt veranderen. Ook dit is dynamiek. Met behulp van Feng Shui en Nine Star Ki onderzoek je wat er is en welk effect dat op je heeft en daarmee creëer je de mogelijkheid om keuzes te maken.

Wat is de Ba Gua?

feng shuiHoe werken Feng Shui en Nine Star Ki nu in de praktijk? Om inzicht te krijgen in hoe je omgeving en de energetische patronen van je leven er nu echt uitzien, maken Feng Shui en Nine Star Ki gebruik van de leer van de Vijf Elementen. Deze elementen (Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal) staan symbool voor de energiestromen die zich door de kosmos bewegen en dus ook in je leven laten zien. Maar deze elementen zijn nog niet echt concreet en hebben geen verbinding met het dagelijkse leven. Daarom zijn vanuit die Vijf Elementen, de Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen ontwikkeld. Deze Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen vormen samen de zogenaamde Ba Gua, een soort boter-kaas- eieren raster waarin elk element een eigen plekje heeft volgens een vast principe. Dit Ba Gua schema met zijn negen vakjes staat symbool voor de verschillende fases in je leven. Maar ook voor levensthema’s waar iedereen mee te maken krijgt. En voor de levensprocessen die je ondergaat en de emoties die daarbij horen. Ze maken ook duidelijk op welke wijze je bijvoorbeeld met andere mensen omgaat etc. Dit schema nu, kun je over de plattegrond van je huis heen leggen en daardoor wordt er waardevolle informatie die in je huis verborgen ligt, toegankelijk gemaakt. Het is de vertaalmethode om je huis energetisch te ‘lezen’. Daar zit helemaal niet zoveel magie of geheimzinnigs in verborgen, maar is vooral gebaseerd op logica, op nuchterheid en gezond verstand. Het enige dat er verder voor nodig is, is het ‘woordenboek’ om dat wat je in je huis ‘leest’ ook op de juiste wijze te vertalen. Dat woordenboek is Feng Shui. Diezelfde Ba Gua kun je ook gebruiken om aan de hand van je geboortedatum te bepalen welke elementen de energetische structuur van je leven bepalen zodat je je leven kunt ‘lezen’. Om dat te begrijpen, gebruiken we Nine Star Ki om er woorden aan te geven en die structuur te kunnen interpreteren.

Wil je niets meer missen van Holistik?

Vergeet dan niet om ons ook te volgen op Instagram!
Ga naar instagram

Maak een afspraak voor een persoonlijk Nine Star Ki consult, waarin ruimte is voor uitleg van de invloed van het vuurjaar op jouw leven. Alle andere leerzame blogs van Nina op Holistik nog eens nalezen? Je vindt ze hieronder:
Feng Shui & tuin en balkon
Feng Shui en het belang van verdiepingen
Feng Shui en de cyclus van de 5 elementen
Feng Shui en lijstjes
Feng Shui en de achterdeur
Feng Shui en de keuken
Feng Shui en verhuizen

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Gerelateerde artikelen

NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding!
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
Gratis Video's
Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg gratis toegang tot alle yoga video's! Daarnaast sturen we je wekelijks onze populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverlaring.
INSCHRIJVEN
close-link
NIEUWSBRIEF
We sturen je wekelijks een overzicht van de populairste artikelen en incidenteel een aanbieding.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.
INSCHRIJVEN
close-link